Смачний і ситний густий наваристий суп з ковбасою – це швидкий варіант приготування солянки. Велика різноманітність інгредієнтів з’єдналися в одному рецепті, вийшло чудове блюдо, яке відмінно підійде як на обід, так і на вечерю.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Ковбаса напівкопчена – 200 гр.
  • Копчена ковбаса – 100 гр.
  • Салямі – 50 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 3 головки
  • Огірки мариновані – 500 гр.
  • Каперси консервовані – 150 гр.
  • Лимон – 0.5 шт.
  • Томатна паста – 4 ч. л.
  • Аджика – 2 ст. л.
  • Соєвий соус – 3 ч. л.
  • Сіль 0.25 ч. л.
  • Маслини без кісточок – 100 гр.
  • Вода – 2 л

Процес приготування:

Рецепт приготування солянки ковбасної смачний! Цибулю чистимо, промиваємо та нарізаємо півкільцями. Розігріваємо Сковороду на середньому вогні, додаємо рослинне масло і викладаємо цибулю. Пасеруємо цибулю 3-5 хвилин і знімаємо з вогню.

Ковбасу використовуємо різних видів, чим більше, тим смачніше вийде солянка. Шаткуємо ковбасу тонкою соломкою. Щоб легше нашаткувати ковбасу можна покласти її в морозилку на 30 хвилин, тоді соломка вийде тонше і акуратніше. Обсмажуємо ковбасу на сковороді з невеликою кількістю рослинної олії 2-4 хвилини.

Огірки виймаємо з маринаду і натираємо на крупній тертці. Якщо в огірках є зайвий розсіл – віджимаємо його. Кладемо огірки в сковороду з невеликою кількістю рослинної олії і обсмажуємо 2-3 хвилини на середньому вогні.

Солянку можна варити на м’ясному бульйоні, але робити це не обов’язково. Вона виходить досить наваристою і на воді. У трилітрову каструлю наливаємо воду, ставимо на вогонь. Додаємо обсмажену ковбасу, огірки і цибуля. Потім додаємо каперси. Після закипання додаємо томатну пасту, аджику і соєвий соус. Гостроту солянки можете регулювати кількістю аджики: якщо ви любите погостріше – додайте більше аджики. Кладемо в каструлю половинку очищеного лимона і солимо за смаком. Не забувайте, що мариновані огірки, томатна паста і аджика містять сіль. Даємо солянці покипіти кілька хвилин і знімаємо з вогню. Потім даємо солянці настоятися 15-20 хвилин. Готову солянку подаємо зі сметаною і маслинами, за бажанням можна прикрасити зеленню. Приємного апетиту!

Класична солянка з ковбасою без картоплі Солянка Солянка з ковбасою Солянка з ковбасою і лимоном Солянка збірна м'ясна класична