З простих і дешевих продуктів вам пропонується в даному рецепті швидко приготувати смачний обід – солянку по-селянськи. Час гасіння вибирайте самі, адже хтось любить сыроватую капусту в страві, а комусь подобається гасити солянку до коричневого кольору.
Інгредієнти: на 3 порції.
- Капуста білоголова 0.5 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Помідори свіжі – 1 шт.
- Морква – 1 шт.
- Картопля – 3 шт.
- Свинина – 300 гр.
- Томатна паста – 3 ст. л.
- Лавровий лист – 3 шт.
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
- Вода – 1.5 склянки
Процес приготування:
Щоб приготувати солянку по-селянськи, цибулину і моркву почистіть і наріжте на невеликі шматочки. Перекладіть їх у ємність для гасіння: казан, каструлю з товстим дном або гусятницю.
Картопля очистіть від шкірки і наріжте кубиками. Його також перекладіть в ємність.
Капусту нашаткуйте тонкою соломкою або невеликими шматочками і додати до інших овочів.
Додайте до них помитий і нарізаний на невеликі кубики свіжий помідор.
Шматочок свинини, бажано з прошарком сала, наріжте на брусочки і покладіть поверх овочів.
Потім покладіть в солянку томатну пасту і листочки лавра, по своєму смаку посоліть, посипте перцем і перемішайте. Потім налийте в ємність півтори склянки води і помістіть її на середній вогонь. Тушкуйте солянку протягом 45 хвилин і під прикритою кришкою.
Періодично блюдо перемішуйте, щоб не підгоріло і всі інгредієнти рівномірно протушились.
Приготовану солянку по-селянськи розкладіть в порційні тарілочки і подайте до обіду.
Приємного апетиту!
Солянка Солянка без м'яса Солянка без томатної пасти Солянка з капусти з м'ясом Солянка збірна м'ясна класична Солянка зі свининою Солянка зі свіжої капусти зі свининою солянка Овочева