Вегетаріанська солянка також може стати дуже смачним першою стравою, особливо, якщо вона вариться з свіжих, сезонних, ароматно пахнуть овочів. А для більшої ситності ми пропонуємо додати в цей же супчик будь обсмажені і мариновані гриби. У даному рецепті не передбачено, але ви можете також всипати в каструльку і жменю маслин або оливок і каперсів, щоб додати вегетаріанської солянці пікантності та вишуканості.
Інгредієнти: на 8 порції.
- Цибуля ріпчаста – 1 – 2 головки
- Морква – 1 – 2 шт.
- Картопля – 5 шт.
- Гриби смажені – 200 гр.
- Гриби мариновані – 100 гр.
- Огірки солоні – 1 шт.
- Томатна паста – 1 ч. л.
- Масло рослинне – 3 ст. л.
- Сіль – за смаком
- Куркума – 1 ст. л.
- Суміш перців – за смаком
- Лавровий лист – 2 шт.
- Зелень – за смаком
Процес приготування:
Готувати солянку вегетаріанську легко! Налийте в каструлю 2 літри води і доведіть її до кипіння, потім додайте туди картоплю, очищений і нарізаний кубиками – нехай закипає і починає варитися.
На рослинному маслі обсмажте моркву, нарізану соломкою або натерту на крупній тертці, а також і цибулю, нарізану дрібно.
Далі до овочів потрібно додати якісь свіжі гриби, вже заздалегідь обсмажені. Сирі печериці смажаться буквально пару хвилин. Якщо у вас є відварені лісові гриби, їх також можна обсмажити разом з овочами, що займе близько 10 хвилин.
Потім додайте в сковорідку томатну пасту.
А також солоний огірок, нарізаний кубиками. Розмішайте всі разом і варіть під кришкою кілька хвилин.
Викладіть на сковорідку мариновані гриби якого-небудь одного виду або ж грибний мікс.
Додати засмажку до картоплі.
Приправте солянку спеціями, сіллю і свіжою зеленню, дайте покипіти на невеликому вогні 2-3 хвилини, так як картоплю до того часу вже мав зваритися повністю.
Вимкніть вогонь і настоюйте солянку під кришкою хвилин 10. Подавайте вегетаріанську солянку разом з лимоном, зі сметаною і, за бажанням, з оливками або ж з каперсами.
Приємного апетиту!
Солянка Солянка без капусти Солянка без огірків Солянка збірна м'ясна класична солянка М'ясна збірна без картоплі