Солянка з куркою – ситне і дуже смачне перше блюдо. Ароматна, з букетом прянощів солянка, приготовлена з різних інгредієнтів в томатному соусі, давно стала улюбленим блюдом для сімейного обіду. Незважаючи на чималу кількість компонентів, приготувати такий суп зовсім нескладно.


Інгредієнти: на 8 порції.

  • Куряче філе – 500 гр.
  • Огірки солоні – 3 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 2 головки
  • Морква – 2 шт.
  • Томатна паста – 250 гр.
  • Бульйон – 500 мл
  • Оливки (зелені) – 100 гр.
  • Маслини – 100 гр.
  • Часник – 2 зуб.
  • Вода – 1 л
  • Сіль – за смаком
  • Суміш перців – за смаком
  • Масло рослинне – для смаження
  • Сметана – для прикраси
  • Зелень – для прикраси

Процес приготування:

Почнемо готувати солянку з куркою. Відварюємо куряче м’ясо. Потім остуджуємо і ріжемо невеликими шматочками. Якщо під рукою є заздалегідь приготоване м’ясо, просто подрібніть його.

Розігріваємо сковороду і на рослинному маслі обсмажуємо до золотавості куряче м’ясо.

Моркву та цибулю очищаємо. Потім подрібнюємо – нарізаємо дрібним кубиком. Відправляємо на сковороду обсмажуватися до золотистого кольору.

Далі слід також дрібно нарізати солоні огірки і зубчики часнику. Додаємо їх до овочів і продовжуємо тушкувати.

Нарізаємо маслини і оливки, і також відправляємо в сковороду до решти інгредієнтів. Тушкуємо протягом декількох хвилин.

З’єднуємо вміст сковороди і куряче м’ясо. Додаємо томатну пасту і бульйон. Можна використовувати заморожений. Розігріваємо, перемішуємо. На даному етапі можна частина основи для солянки відкласти і заморозити для подальшого використання.

Далі додаємо воду, приправляємо солянку сіллю і сумішшю перців. Ставимо каструлю з вмістом на вогонь, доводимо до кипіння і вимикаємо.

В тепло вигляді подаємо готову солянку до столу. За бажанням додаємо сметану і свіжу зелень.

Приємного вам апетиту!

Класична солянка Солянка без капусти Солянка без оливок, маслин Солянка з маслинами Солянка збірна м'ясна класична солянка М'ясна збірна без картоплі солянка Овочева