Солянка з баклажанів на зиму припаде до смаку тим, хто любить слабо оцтові заготовки. Рецепт простий і швидкий. З спецій в таку солянку додаються тільки часник і кріп. Гасити можна в мультиварці або в спеціальному посуді для гасіння.
Інгредієнти: на 1.5 л.
- Баклажан – 1 кг
- Капуста білоголова 0.25 шт.
- Морква – 2 шт.
- Болгарський перець солодкий – 1 шт.
- Часник – 4 зуб.
- Цукор-пісок – 2 ст. л.
- Оцет столовий 9% – 2 ст. л.
- Масло рослинне – 4 ст. л.
- Сіль – 0.5 ст. л.
- Зелень – за смаком
Процес приготування:
Приступимо до приготування солянки з баклажанів на зиму. Спочатку підготуємо всі овочі для солянки: почистимо моркву і перець, промиємо їх. Помиємо і простерилизуем баночки для закачування. Капусту нашинкуем тонкою соломкою.
Баклажани нашинкуем на середні кубики. Знімати шкірку з баклажанів і видаляти гіркоту не треба.
Моркву нашинкуем на тоненькі кружальця. Очищений солодкий перець поріжемо тонкою соломкою.
В чашу мультиварки наливаємо олію. Складаємо в неї всі нарізані овочі. Овочі посипаємо сіллю і цукром і трохи перемішуємо.
На мультиварці включаємо програму «Тушкування» на 1 годину або програму «Каша» на 40 хвилин.
За 5-7 хвилин до закінчення програми додаємо до солянці подрібнений часник, дрібно нарізаний кріп і наливаємо оцет. Овочі перемішуємо.
Після сигналу про завершення програми солянку відразу розкладаємо в невеликі стерильні баночки і закорковуємо прокип’яченими кришками. Остиглі баночки переносимо на зберігання.
Їжте на здоров’я!
Баклажани з часником на зиму Салат з баклажанів і перцю на зиму Салат з баклажанів, перцю і часнику на зиму Салат з капусти і перцю на зиму Солянка