Солянка з баклажанів на зиму припаде до смаку тим, хто любить слабо оцтові заготовки. Рецепт простий і швидкий. З спецій в таку солянку додаються тільки часник і кріп. Гасити можна в мультиварці або в спеціальному посуді для гасіння.


Інгредієнти: на 1.5 л.

  • Баклажан – 1 кг
  • Капуста білоголова 0.25 шт.
  • Морква – 2 шт.
  • Болгарський перець солодкий – 1 шт.
  • Часник – 4 зуб.
  • Цукор-пісок – 2 ст. л.
  • Оцет столовий 9% – 2 ст. л.
  • Масло рослинне – 4 ст. л.
  • Сіль – 0.5 ст. л.
  • Зелень – за смаком

Процес приготування:

Приступимо до приготування солянки з баклажанів на зиму. Спочатку підготуємо всі овочі для солянки: почистимо моркву і перець, промиємо їх. Помиємо і простерилизуем баночки для закачування. Капусту нашинкуем тонкою соломкою.

Баклажани нашинкуем на середні кубики. Знімати шкірку з баклажанів і видаляти гіркоту не треба.

Моркву нашинкуем на тоненькі кружальця. Очищений солодкий перець поріжемо тонкою соломкою.

В чашу мультиварки наливаємо олію. Складаємо в неї всі нарізані овочі. Овочі посипаємо сіллю і цукром і трохи перемішуємо.

На мультиварці включаємо програму «Тушкування» на 1 годину або програму «Каша» на 40 хвилин.

За 5-7 хвилин до закінчення програми додаємо до солянці подрібнений часник, дрібно нарізаний кріп і наливаємо оцет. Овочі перемішуємо.

Після сигналу про завершення програми солянку відразу розкладаємо в невеликі стерильні баночки і закорковуємо прокип’яченими кришками. Остиглі баночки переносимо на зберігання.

Їжте на здоров’я!

Баклажани з часником на зиму Салат з баклажанів і перцю на зиму Салат з баклажанів, перцю і часнику на зиму Салат з капусти і перцю на зиму Солянка