В соте не використовується оцет, тому баклажани закочуються в томатній пасті. Помідори багаті природного кислотою, яка дозволить зберегти заготовки від розмноження в них бактерій.


Інгредієнти: на 2.5 л.

  • Баклажан – 2 кг
  • Помідори свіжі – 2 кг
  • Болгарський перець солодкий – 1 кг
  • Цибуля ріпчаста – 0,4 кг
  • Морква – 3 шт.
  • Часник – 5 зуб.
  • Петрушка – 1 пучок
  • Масло рослинне – 200 мл
  • Цукор-пісок – 100 гр.
  • Сіль – 2 ст. л.

Процес приготування:

Як приготувати соте з баклажанів на зиму з томатною пастою? Перці помити, вирізати насінні коробки. Порізати солодкий перець кубиками.

Баклажани почистити від шкірки, порізати пластинами. Замочити смужки в підсоленій воді на півгодини, щоб відступила гіркоту. Очищену цибулю дрібно порізати. Замочені баклажани витерти паперовими рушниками і порізати кубиками.

З помідорів зняти шкірку, протерти їх на тертці або пропустити через м’ясорубку. Шкірку краще зняти, обдавши помідори окропом і залишивши їх у нього на кілька хвилин. Потерти моркву на дрібній тертці. Скласти на дно каструлі томати, баклажани, цибулю, моркву, солодкий перець. Присипати цукровим піском і сіллю. Гасити соте 40 хв., не забуваючи помішувати. Якщо заготівля сильно вирує, зменшити вогонь. Обов’язково потрібно перемішувати соте, інакше воно швидко пригорає. За 5 хв. до кінця приготування видавити через прес часник.

Розкласти соте по простерилизованным банкам і закатати. Охолодити в перевернутому вигляді під теплою ковдрою і забрати на зберігання.

Приємного апетиту!

Баклажани з часником на зиму Салат з баклажанів і моркви на зиму Салат з баклажанів, перцю і моркви на зиму Салат з баклажанів, помідорів і перцю на зиму Салат з баклажанів, цибулі та моркви на зиму Салат з помідорів, перцю і моркви Соте з баклажанів на зиму