Магазинна солянка завжди смачна, готується вона із свіжої або квашеної капусти з грибами і солоними огірками, але в ній замало грибів. Таку солянку, і навіть смачніше, ви можете приготувати самі. Бажано готувати з благородними лісовими грибами, але можна і з печерицями.


Інгредієнти: на 4 л.

  • Капуста білокачанна – 1 шт.
  • Огірки солоні – 5 шт.
  • Морква – 1 кг
  • Цибуля ріпчаста 0.5 кг
  • Гриби – 2 кг
  • Масло рослинне – 0.5 л.
  • Томатний соус – 1 ст.
  • Оцет столовий 9% – 0.5 склянки
  • Сіль – 2 ст. л.
  • Цукор-пісок – 1 склянка
  • Перець чорний мелений – 1 ст. л.
  • Лавровий лист – 5 шт.

Процес приготування:

Приступимо до приготування солянки з грибами на зиму, як у магазині. Гриби почистіть, добре помийте і наріжте на середні шматочки. Потім перекладіть в каструлю, залийте 2 літрами холодної води, посоліть і поваріть протягом 30 хвилин від початку кипіння.

Зварені гриби відкиньте на друшляк, щоб добре стекла вся рідина.

Качан капусти очистити від верхніх листків і промийте його холодною водою. Нашаткуйте капусту тонкою соломкою, посипте сіллю і трохи рукою пам’ятайте, щоб вона зменшилася в обсязі.

Почистіть цибулю і моркву. Цибулю наріжте на тонкі чверть кільця, а морква подрібніть на крупну тертку. У казані добре розігрійте олію. Перекладіть в казан подрібнені цибулю та моркву і тушкуйте до готовності, періодично перемішуючи масу.

Солоні огірки натріть на крупну тертку.

В казан до обсмаженою цибулі і моркви перекладіть відварні гриби, нашатковану капусту і солоні огірки. Додайте до солянці потрібну кількість солі, цукру, томатного соусу, чорного перцю, листя лавра і все перемішайте. Тушкуйте солянку протягом 1 години на невеликому вогні, періодично перемішуючи і доливаючи воду по мірі википання. За 10 хвилин до закінчення приготування додайте в солянку оцет.

Готову солянку обов’язково спробуйте. Потім, ще гарячою розкладіть по стерильним банках.

Баночки загорніть прокип’яченими кришками. Потім їх переверніть догори дном і накрийте будь «шубою». Остиглу солянку з грибами як в магазині перенесіть на зберігання в прохолодне місце.

Вдалих заготовок!

Салат з капусти, огірків і цибулі на зиму Салат з огірків пальчики оближеш Солянка Солянка з грибами Солянка з капусти