Солянка – відмінний і швидкий спосіб нагодувати сім’ю. Солянка може бути приготована з грибами або без грибів. Рецептів зимової заготівлі безліч. Сьогодні я хочу запропонувати, на мій погляд, легкий і простий рецепт солянки.


Інгредієнти: на 4 л.

  • Капуста білоголова 3 кг
  • Гриби – 3 кг
  • Цибуля ріпчаста – 1 кг
  • Морква – 1 кг
  • Перець чорний горошок – 12 шт.
  • Лавровий лист – 9 шт.
  • Оцтова есенція – 2 ст. л.
  • Масло рослинне – 300 мл
  • Цукор-пісок – 210 гр.
  • Сіль – 2 ст. л.

Процес приготування:

Готувати солянку на зиму легкий рецепт просто! Свіжі гриби добре очистіть і промийте в холодній проточній воді. Наріжте великими шматочками.

Нарізані гриби відваріть у великій кількості підсоленої воді 15-20 хвилин. Готові гриби злити через друшляк і залиште на деякий час, щоб стекла зайва рідина.

Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння, промийте і наріжте дрібним кубиком. Морква добре помийте і очистіть від шкірки за допомогою овочечистки. Натріть на крупній тертці очищену моркву. Овочі перекладіть на сковороду з товстим дном, попередньо наливши невелику кількість рослинної олії і обсмажте на середньому вогні до розм’якшення.

Капусту тонко нашаткуйте і пам’ятайте руками. Підготовлені інгредієнти з’єднайте в глибокій каструлі. Додайте рослинне масло, цукровий пісок, кухонну сіль, чорний перець горошком і лавровий лист. Ретельно перемішайте і тушкуйте на тихому вогні під кришкою приблизно 30-35 хвилин.

Підготуйте банки, вимийте і стерилізуйте їх в духовій шафі при температурі 120 градусів 7-10 хвилин. Також банки можна простерилізувати в мікрохвильовій печі або на водяній бані. За кілька хвилин до кінця приготування влийте оцтову есенцію, добре перемішайте, розкладіть солянку по стерильним банкам.

Банки з гарячою солянкою закрутіть стерильними кришками або загорніть з допомогою закаточной машинки. Банки з закускою переверніть догори дном, закутати теплою ковдрою і залиште до повного охолодження приблизно на 12 годин. Потім приберіть в прохолодне місце для зберігання. Залишки солянки подавайте на стіл.

Приємного апетиту!

Грибний суп Солянка з капусти Солянка з капусти з грибами