Солянка з капусти з грибами більше схожа на овочеве рагу, ніж на суп, і готується вона методом гасіння обсмажених овочів і грибів і мінімальною кількістю рідини. Гриби для страви підходять будь – свіжі шампіньйони і морожені або сухі лісові гриби. Кислинку солянці додають консервовані огірки, лимон, маслини або томатна паста. Готуємо в мультиварці, що спрощує процес приготування страви і надає йому особливого смаку.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Капуста білоголова 0.5 шт.
- Гриби – 250 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Томатний соус – 60 мл
- Масло рослинне – для смаження
- Сіль – за смаком
- Лавровий лист – 2 шт.
- Перець чорний горошок – 6 шт.
- Лимонний сік – за смаком
Процес приготування:
Рецепт приготування солянки з капусти з грибами в мультиварці смачний! Спочатку підготуйте овочі для солянки. Капусту нашаткуйте будь-яким способом на тонку соломку і трохи перетріть. Очищену цибулину наріжте на маленькі шматочки. В мультічашу налийте рослинне масло, увімкніть програму «Смаження» на 20 хвилин і обсмажте в розігрітому маслі нарізану цибулю до прозорості. Потім у чашу покладіть нашатковану капусту.
Гриби для солянки промийте холодною водою і наріжте на тонкі пластинки. Якщо готуєте з замороженими грибами, то їх заздалегідь поваріть в підсоленій воді і потім наріжте шматочками.
Потім гриби перекладіть в мультічашу до решти інгредієнтів.
Обсмажуйте капусту з грибами при регулярному помішуванні лопаткою і до зменшення її в об’ємі.
Після завершення програми «Смаження» налийте до капусти томатний соус або розведену у воді томатну пасту. Покладіть в чашу листочки лавра, горошини чорного перцю і страва посоліть за смаком. Закрийте кришку мультиварки і увімкніть програму «Тушкування» на 30 хвилин. Цього часу буде достатньо для солянки, адже інгредієнти у нас вже обсмажені. До кінця гасіння додайте до солянці трохи лимонного соку, щоб зробити її смак більш яскравим і насиченим. Приготовану солянку з капусти з грибами можете подавати до столу.
Смачного!