Солянку з капусти з грибами часто доповнюють для поживності і смаку м’ясними продуктами, а в цьому рецепті – сосисками. Ви швидко приготуєте смачне блюдо з доступних продуктів для обіду або вечері. Така солянка може бути і хорошою начинкою для пиріжків. До неї подають відварну картоплю. Готуємо солянку на сковороді, але можна і в будь-якій іншій посуді.


Інгредієнти: на 1 порц.

  • Капуста білокачанна – 300 гр.
  • Сосиски – 2 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Печериці свіжі – 200 гр.
  • Огірки солоні – 1 шт.
  • Томатна паста – 1 ст. л.
  • Масло рослинне – для смаження
  • Сіль – за смаком
  • Зелень – за смаком

Процес приготування:

Почнемо готувати солянку з капусти з сосисками і грибами. Очищену цибулину і солоний огірок нарізаємо на маленькі кубики. У сковорідку наливаємо олію, кладемо ложку томатної пасти, перекладаємо нарізані цибулю і огірок, доливаємо трохи води, перемішуємо і тушкуємо на невеликому вогні протягом 10-15 хвилин.

За цей час шаткуємо капусту на тонку соломку. В іншу, більш глибоку сковороду або сотейник наливаємо трохи олії і перекладаємо в неї нашатковану капусту.

Поверх капусти викладаємо нарізані печериці на тонкі пластинки.

Потім до капусти перекладаємо томатну зажарку, насипаємо сіль по своєму смаку, доливаємо 50 мл чистої води, перемішуємо і тушкуємо солянку на маленькому вогні і під прикритою кришкою протягом 25 хвилин. За цей час капусту кілька раз перемішуємо.

Коли капуста буде готова, перекладаємо в сковороду нарізані на кружечки сосиски.

Тушкуємо солянку з сосисками під закритою кришкою ще кілька хвилин. Потім її перемішуємо і знімаємо пробу.

Солянка з капусти з сосисками і грибами готова. Перекладаємо її на тарілку, посипаємо свіжою зеленню і подаємо до столу.

Приємного апетиту!

Солянка без капусти Солянка без огірків Солянка без томатної пасти Солянка з капусти на сковороді Солянка з сосисками Солянка зі свіжою капустою і сосисками