Солянка з картоплею і сосисками простий смачний і сподобається вашим домочадцям! Навариста, густа солянка улюблена багатьма і не даремно. М’ясні делікатеси, мариновані огірочки, маслини і оливки – всі ці інгредієнти в складі супу мають яскравий смак і при цьому посилюють один одного. Поживна картопля врівноважує цю насиченість. З ложечкою ніжною сметани така солянка не може сподобатися.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Сосиски – 300 гр.
  • Копчена ковбаса – 200 гр.
  • Картопля – 200 гр.
  • Морква – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 – 2 головки
  • Огірки мариновані – 200 гр.
  • Томатна паста – 50 гр.
  • Масло рослинне – 2 – 3 ст. л.
  • Лавровий лист – 2 – 3 шт.
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Маслини – за смаком
  • Оливки – за смаком
  • Зелень – 3 пучка
  • Лимон – 1 шт.
  • Сметана – за смаком
  • Вода – 2,5 л

Процес приготування:

Як приготувати солянку з картоплею і сосисками? Картопля очищаємо від шкірки, промиваємо й обсушуємо. Нарізаємо його кубиками зі сторонами в один сантиметр.

Ріпчасту цибулю очищаємо, промиваємо та нарізаємо дрібними шматочками.

Моркву промиваємо, очищаємо і натираємо на тертці з великими отворами. Як варіант, можна моркву порізати тонкою соломкою.

У каструлю наливаємо вказану кількість води, ставимо на плиту і доводимо до кипіння. У киплячу воду додаємо кубики картоплі і варимо протягом 15 хвилин.

Мариновані огірки промиваємо від маринаду. Нарізаємо на маленькі кубики.

Сосиски звільняємо від оболонки і нарізаємо на кружечки товщиною в один сантиметр.

Копчену ковбасу або інший обраний вами копчений м’ясний делікатес нарізаємо невеликими шматочками.

Для приготування засмажки на сковорідці розігріваємо рослинне масло до гарячого стану і кладемо туди нарізану ріпчасту цибулю.

Пасеруємо до прозорості і додаємо підготовлену моркву. Перемішуємо і продовжуємо обсмажити все разом протягом двох-трьох хвилин.

Потім додаємо нарізані м’ясні інгредієнти, перемішуємо і готуємо кілька хвилин, поки не з’явиться натяк на рум’яну скоринку.

В сковорідку додаємо томатну пасту і трохи бульйону з каструлі, в якій вариться картопля і перемішуємо.

Додаємо в останню чергу нарізані мариновані огірки. Пробуємо засмажку на смак і кладемо додатково сіль і чорний мелений перець за смаком. Тушкуємо ще п’ять-сім хвилин, не забуваючи помішувати.

Отриману засмажку занурюємо порціями в каструлю, де вариться картопля. Перемішуємо акуратно ложкою. Додаємо лаврове листя. Варимо протягом п’яти-семи хвилин і пробуємо на смак. За необхідності додаємо сіль і мелений чорний перець. Після закінчення зазначеного часу вимикаємо плиту і залишаємо солянку настоюватися на 10-15 хвилин.

Готову солянку розливаємо по порційних тарілках, посипаємо рубаною зеленню, додаємо маслини і оливки за смаком. Прикрашаємо тонким скибочкою лимона. На поверхню акуратно викладаємо ложечку сметани. Подавати рекомендується в гарячому вигляді.

Приємного апетиту!

Солянка з картоплею Солянка з картоплею і сосисками Солянка з ковбасою і картоплею Солянка з ковбасою, картоплею і огірком Солянка з копченою ковбасою Солянка збірна м'ясна класична