Солянка – страва, дуже розташовує до імпровізації. Деколи складу страви визначається вмістом холодильника – таке ось невибаглива універсальна страва. Даний рецепт пропонуємо приготувати на основі курки і квашеної капусти – виходить смачно і ароматно і дуже смачно.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Квашена капуста – 500 гр.
  • Томатна паста – 2 ст. л.
  • стегно Куряче – 2 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Масло рослинне – 4 ст. л.
  • Паприка – 0.5 ч. л.
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Цукор-пісок – 0.5 ч. л.
  • Лавровий лист – 2 шт.
  • Кріп – 2 гілки
  • Зелень – для прикраси

Процес приготування:

Для того щоб приготувати солянку з квашеною капустою і куркою, курячі стегна промиваємо, зрізаємо надлишок шкіри. Зрізаємо філе з кісток, розрізаємо його разом з шкірою на невеликі шматочки. У сковороді розігріваємо олію до гарячого стану і викладаємо шматочки курки.

Обсмажуємо курку на сильному вогні протягом п’яти-семи хвилин при помішуванні, поки не з’явиться легка скоринка.

Ріпчасту цибулю ріжемо на дрібні шматочки і висипаємо в сковороду до курки. Перемішуємо і продовжуємо обсмажувати на сильному вогні без кришки ще п’ять-сім хвилин, поки цибуля не стане м’яким.

Моркву тремо на крупній тертці і викладаємо в сковороду до курки з цибулею. Вогонь зменшуємо до середнього, перемішуємо всі разом, закриваємо кришкою і готуємо до м’якості моркви.

Готуємо квашену капусту. Добре віджимаємо її руками від розсолу. Якщо шматочки капусти занадто великі, то ріжемо її дрібніші. Покласти капусту в сковорідку з куркою і овочами.

Слідом кладемо паприку, томатну пасту, сіль за смаком, чорний мелений перець.

Перемішуємо всі разом, додаємо лаврове листя, цукровий пісок і подрібнену зелень кропу. Вливаємо сім-вісім столових ложок води або розсолу з-під капусти. Закриваємо кришкою і тушкуємо на повільному вогні протягом години.

До кінця гасіння капуста повинна стати м’якою, а рідина – випаруватися. Під час гасіння не забуваємо перемішувати масу. При необхідності поливаємо більше води або розсолу.

Подаємо готову солянку в гарячому або теплому вигляді. Прикрашаємо блюдо свіжою зеленню, додатково можна подати свіжий хліб, варену картоплю. Така солянка може бути і основною стравою, і виступати в якості гарніру.

Приємного апетиту!

Класична солянка Солянка без огірків Солянка з квашеної капусти Солянка з квашеної капусти з м'ясом Солянка з куркою Солянка збірна м'ясна класична Солянка на курячому бульйоні