Це дуже ароматне і пряна страва. Воно досить ситна, і цілком може стати і перше і друге. Солянка з копченостями точно сподобатися любителям колоритних, цікавих смаків. Її приготування займе досить багато часу, але результат виправдовує всі очікування.


Інгредієнти: на 8 порції.

  • Яловичина на кістці – 500 гр.
  • М’ясо копчене або Копчена свинина або Копчена ковбаса або Бекон копчений або Копчена курка або Шинка варено-копчена – 1 кг
  • Картопля – 4 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Морква – 1 – 2 шт.
  • Огірки солоні – 400 гр.
  • Помідори консервовані – 2 шт.
  • Маслини – 200 гр.
  • Томатна паста – 3 ст. л.
  • Лимон – 1 шт.
  • Зелень – за смаком
  • Лавровий лист – 2 шт.
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Масло рослинне – за смаком
  • Розсіл огірковий – 0.6 л
  • Вода – 2 л

Процес приготування:

Приступимо до приготування солянки з копченостями і картоплею. Для початку відваримо м’ясо і приготуємо бульйон для супу. Для цього в киплячу воду відправляємо яловичину на кістці і копченості Варити потрібно приблизно 1,5 години. У процесі її можна посолити, і обов’язково знімаємо пінку, яка утворюється.

Коли м’ясо отвариться потрібно порізати його на маленькі шматочки. Таким же чином порізати очищену картоплю і цибулю з морквою. Моркву можна розрізати полукружками. А також додати в бульйон лаврові листи, трохи лимонного соку і перець. Перевірити чи достатньо в супі солі і якщо потрібно підсолити. Залишаємо на вогні і даємо прокипіти 5 хв.

Маслини поріжемо кільцями. На дрібні шматочки ріжемо помідори і огірки. Додаємо томатну пасту. Знову ставимо суп на вогонь і чекаємо поки він закипить, даємо йому поваритися кілька хвилин.

Зелень промиває і дрібно кришимо. Прикрашаємо нею суп. За бажанням можна додати сметану.

Приємного апетиту!

Класична солянка з ковбасою без картоплі Солянка з копченою ковбасою Солянка з маслинами Солянка на курячому бульйоні з ковбасою Солянка по-грузинськи