Це дуже ароматне і пряна страва. Воно досить ситна, і цілком може стати і перше і друге. Солянка з копченостями точно сподобатися любителям колоритних, цікавих смаків. Її приготування займе досить багато часу, але результат виправдовує всі очікування.
Інгредієнти: на 8 порції.
- Яловичина на кістці – 500 гр.
- М’ясо копчене або Копчена свинина або Копчена ковбаса або Бекон копчений або Копчена курка або Шинка варено-копчена – 1 кг
- Картопля – 4 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Морква – 1 – 2 шт.
- Огірки солоні – 400 гр.
- Помідори консервовані – 2 шт.
- Маслини – 200 гр.
- Томатна паста – 3 ст. л.
- Лимон – 1 шт.
- Зелень – за смаком
- Лавровий лист – 2 шт.
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
- Масло рослинне – за смаком
- Розсіл огірковий – 0.6 л
- Вода – 2 л
Процес приготування:
Приступимо до приготування солянки з копченостями і картоплею. Для початку відваримо м’ясо і приготуємо бульйон для супу. Для цього в киплячу воду відправляємо яловичину на кістці і копченості Варити потрібно приблизно 1,5 години. У процесі її можна посолити, і обов’язково знімаємо пінку, яка утворюється.
Коли м’ясо отвариться потрібно порізати його на маленькі шматочки. Таким же чином порізати очищену картоплю і цибулю з морквою. Моркву можна розрізати полукружками. А також додати в бульйон лаврові листи, трохи лимонного соку і перець. Перевірити чи достатньо в супі солі і якщо потрібно підсолити. Залишаємо на вогні і даємо прокипіти 5 хв.
Маслини поріжемо кільцями. На дрібні шматочки ріжемо помідори і огірки. Додаємо томатну пасту. Знову ставимо суп на вогонь і чекаємо поки він закипить, даємо йому поваритися кілька хвилин.
Зелень промиває і дрібно кришимо. Прикрашаємо нею суп. За бажанням можна додати сметану.
Приємного апетиту!
Класична солянка з ковбасою без картоплі Солянка з копченою ковбасою Солянка з маслинами Солянка на курячому бульйоні з ковбасою Солянка по-грузинськи