Солянка – неймовірно смачне блюдо, а тому особливо популярний. Є багато варіантів його приготування і кожна господиня може вибрати свій улюблений смак. Солянка з ковбасою і картоплею виходить по-особливому насиченою і ситної. Такий обід точно не залишить домочадців голодними.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Варена ковбаса – 500 гр.
  • Картопля – 3 шт.
  • Огірки солоні – 2 шт.
  • Томатна паста – 50 гр.
  • Морква – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Олія соняшникова – 3 ст. л.
  • Лавровий лист – 2 шт.
  • Вода – 2.5 л.
  • Сіль – за смаком
  • Перець червоний мелений – за смаком
  • Маслини або Оливки – за бажанням
  • Лимон – за смаком
  • Сметана – за бажанням

Процес приготування:

Як приготувати солянку з ковбасою і картоплею? Картоплю очистимо від шкірки, поріжемо невеликими квадратиками і відваримо в киплячій воді до готовності (приблизно 15 хв)

Почистимо і поріжемо кубиками цибулю.

Моркву очищаємо і натираємо на крупній тертці соломкою.

Солоні огірки також поріжемо кубиками або соломкою, як вам більше подобається.

Ковбасу нарізаємо кружальцями, а потім ріжемо їх кубиками.

Сковороду змащуємо рослинним маслом і розігріваємо.

Пасеруємо цибулю і моркву.

Потім додаємо до них ковбасу і обсмажуємо до золотистого кольору.

Додаємо солоні огірки, томатну пасту і півсклянки кип’яченої води. Залишаємо тушкуватися на 10 хв.

Потім відправляємо вміст сковороди до вареної картоплі, розмішуємо.

Додаємо лавровий лист, сіль і перець, подрібнену зелень, а також лимон, оливки або маслини за бажанням. Варимо протягом 10 хв.

В готову солянку додаємо сметану.

Приємного апетиту!

Солянка без капусти Солянка без огірків Солянка без томатної пасти Солянка з ковбасою, картоплею, огірком, лимоном і маслинами Солянка з томатною пастою Солянка збірна м'ясна класична