Каперси використовують у приготуванні солянки як сильну приправу з ударною дозою прянощі і кислоти, і повноцінної заміни їм немає, тому додають у солянки оливки і консервовані огірки. Не винятком є і рибна солянка. Зазвичай їх додають у солянки до кінця готування, щоб не стали м’якими. Спробуйте і оцініть смак такої страви.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Сьомга – 800 гр.
  • Каперси – 15 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Морква – 1 шт.
  • Огірки солоні – 2 шт.
  • Картопля – 4 шт.
  • Часник – 2 зуб.
  • Лавровий лист – 3 шт.
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Сіль – за смаком
  • Лимон – 1 шт.
  • Вода – 3 л

Процес приготування:

Приступимо до приготування рибної солянки з каперсами. Спочатку підготуйте у вказаній в рецепті кількості всі інгредієнти для приготування солянки. Рибу промити холодною водою і нарізати на великі шматки. Овочі почистіть і помийте.

В посуд для варіння солянки покладіть шматочки сьомги, залийте водою, щоб вона тільки покрила рибу, і після закипання цей перший бульйон злийте. Потім налийте до риби 3 літра чистої води, додайте сіль і варіть до готовності і протягом 20 хвилин.

Моркву подрібніть на крупну тертку. Цибулю наріжте на невеликі кубики. Зубки часнику дрібно порубаєте ножем.

У сковорідці розігрійте рослинне масло і обсмажте в ньому часник. Потім перекладіть в сковорідку нашатковану цибулю і посмажте його до рум’яного кольору.

Очищену картоплю наріжте маленькими кубиками.

Зварену рибу вийміть з бульйону і відокремте м’ясо від кісточок. Бульйон процідіть на сито або марлю і вилийте в ту ж каструлю.

В сковорідку до смаженій луку перекладіть подрібнену моркву і обсмажте її також до рум’яного кольору.

Рибний бульйон повторно закип’ятіть, перекладіть до нього нарізану картоплю і засмажку і варіть солянку на невеликому вогні до готовності картоплі. До кінця готування покладіть в солянку каперси, нарізаний брусочками один солоний огірок, лавровий лист, оливки і посипте сіллю і перцем за смаком. Поваріть солянку ще 5 хвилин і вимкніть вогонь. Дайте супу 10-15 хвилин настоятися під закритою кришкою.

Рибна солянка з каперсами готова. Подайте до столу в гарячому вигляді, декорувавши її в порційних тарілках кружальцями огірка, скибочками лимона і зеленню.

Приємного апетиту!

Рибна солянка Солянка Солянка без капусти Солянка з каперсами