Солянка займає проміжне положення між першими і другими стравами, тому багатьом кухарям важко віднести її до певної категорії. А все тому, що солянка відрізняється дуже густою консистенцією. Пропонуємо вашій увазі рецепт солянки з ковбасою і оливками.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Свиняче філе – 600 гр.
- Варена ковбаса – 100 гр.
- Сардельки – 2 шт.
- Копчена ковбаса – 100 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Морква – 1 шт.
- Картопля – 3 шт.
- Огірки солоні – 3 шт.
- Помідори свіжі – 2 шт.
- Сіль – за смаком
- Приправа (на вибір) – за смаком
Процес приготування:
Приступимо до приготування солянки з ковбасою і оливками. Беремо свиняче філе. З нього необхідно зварити бульйон. Не забувайте видаляти в процесі варіння, яка займе приблизно годину, пінку. Після того, як бульйон буде готовий, виймаємо м’ясо і нарізаємо його невеликим кубиком.
Очищаємо і дрібно нарізаємо цибулину. Морква також очищаємо і натираємо на тертці.
Подрібнені цибулю і моркву відправляємо тушкуватися на сковорідку, через кілька хвилин до них додаємо нарізану дрібним кубиком солоний огірок.
З помідор необхідно зробити пюре. Для цього краще всього використовувати блендер. Томатне пюре вливаємо в сковороду до інших овочів. Тим часом потрібно вимити і очистити картоплю, нарізати кубиком і відправити в бульйон. Потім в бульйон додаються тушковані овочі.
Ковбаса і сардельки нарізати кубиком разом з подрібненим свинячим філе також відправляються до загальної маси в бульйон.
Все ретельно перемішуємо і солимо, потім додаємо спеції за смаком.
Класична солянка з ковбасою без картоплі Солянка Солянка без огірків Солянка з ковбасою Солянка з ковбасою, картоплею і огірком Солянка з м'ясом і ковбасою Солянка з огірками і ковбасою