Густе перше блюдо з насиченим смаком прекрасно підходить для сімейного обіду. Існує величезна кількість різних рецептів солянки. Я рекомендую приготувати бюджетний варіант солянки з ковбасою.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Вода – 3.5 л
  • Варена ковбаса – 200 гр.
  • Ковбаски мисливські – 6 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Огірки мариновані – 4 шт.
  • Лимон – 0.5 шт.
  • Томатна паста – 1 ст. л.
  • Маслини – 120 гр.
  • Сметана – за смаком
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Масло рослинне – для смаження

Процес приготування:

Як приготувати солянку з ковбасою? Наберіть каструлю холодної води. Поставте на вогонь. Закип’ятіть воду.

Картоплю ретельно помийте, очистіть від шкірки. Наріжте кубиками, покладіть в киплячу каструлю.

Морква вимийте, очистіть і натріть на крупній тертці.

Цибулю очистіть від лушпиння. Наріжте овоч півкільцями або кубиками.

Мариновані огірки наріжте дрібним кубиком.

Варену ковбасу і мисливські ковбаски очистити від оболонки, і наріжте дрібним кубиком.

добре розігрійте Сковороду, змастіть сковороду невеликою кількістю масла. Обсмажте цибулю і моркву до м’якості. Додайте мариновані огірки, обсмажте кілька хвилин.

В сковороду до овочів викладіть м’ясні вироби, ретельно перемішайте.

Додайте томатну пасту, добре перемішайте і тушкуйте протягом декількох хвилин.

Обсмажені овочі і м’ясні вироби перекладіть в каструлю. Посоліть і поперчіть. Добре перемішайте і доведіть до кипіння. Закрийте кришкою і залиште настоюватися на 10 хвилин.

Наріжте маслини або оливки кільцями. Готову солянку розкладіть по тарілках. Прикрасьте нарізаними маслинами і оливками і часточкою лимона. Подавайте готову страву зі сметаною.

Приємного апетиту!

Класична солянка з ковбасою без картоплі Солянка Солянка без капусти Солянка з ковбасою Солянка з огірками і ковбасою