Кожна господиня має свої улюблені рецепти страв з квашеної капусти як незамінного продукту на зимовому столі. У цьому рецепті вам пропонується приготувати солянку-суп з квашеною капустою, доповнивши її м’ясом, копченою ковбасою і картоплею.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Квашена капуста – 300 гр.
  • Яловичина 0.5 кг
  • Картопля – 4 шт.
  • Ковбаса Сервелат – 200 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 2 головки
  • Томатна паста – 1 ст. л.
  • Масло рослинне – для смаження
  • Лавровий лист – 2 шт.
  • Сіль – за смаком

Процес приготування:

Готувати солянку з квашеною капустою і м’ясом просто! Яловичину з кісточкою зваріть до готовності, додавши в бульйон цибулину і лаврові листочки. Це займе у вас 1-1,5 години.

Коли м’ясо звариться і буде відділятися від кісточки, можете приступати до приготування солянки. Шматочок «Сервелат» очистіть від оболонки і наріжте на тонку соломку. Очищену цибулину наріжте на маленькі кубики. У сковорідці розігрійте рослинне масло і обсмажте в ньому нарізані цибулю і ковбасу.

Потім у сковорідку покласти квашену капусту, додайте ложку томатної пасти, налийте склянку м’ясного бульйону і тушкуйте все на невеликому вогні протягом 5 хвилин.

Очищені картоплини наріжте на невеликі кубики.

Зварену яловичину вийміть з бульйону. М’ясо відокремити від кісточки і наріжте його на брусочки.

В каструлю до бульйону долийте воду для супу на 4 порції і доведіть до кипіння. Потім в бульйон покладіть кубики картоплі, шматочки вареного м’яса і потушенную з ковбасою квашену капусту. Додайте за смаком сіль і поваріть солянку на невеликому вогні протягом 15 хвилин, до готовності картоплі.

Солянка з квашеної капусти з м’ясом готова. Зніміть пробу, досипте солі, якщо замало, і страва можете розливати в порційні тарілки і подавати до обіду. У кожну тарілку покладіть часточку лимона і сметану.

Смачного!

Класична солянка з ковбасою без картоплі Солянка з ковбасою і картоплею Солянка з томатною пастою Солянка по-грузинськи