Солянка – це не тільки смачний суп, але і ароматна консервація з капустою на зиму. Класичну солянку можна урізноманітнити, додавши до її складу гриби, баклажани, болгарський перець або квасоля, а може ви придумаєте свій унікальний рецепт.
Інгредієнти: на 5 арк.
- Капуста білоголова 3 кг
- Квасоля – 0,5 кг
- Баклажан – 1 кг
- Цибуля ріпчаста – 1 кг
- Морква – 1 кг
- Томатний соус – 500 мл
- Масло соняшникове – 300 мл
- Перець чорний горошок – 5 – 7 шт.
- Оцет столовий 9% – 100 мл
- Сіль – 1,5 – 2,5 ст. ложки
Процес приготування:
Щоб приготувати солянку на зиму з квасолею, всі овочі ретельно вимити під проточною водою. Капусту нашаткуйте тонкою соломкою.
Моркву очистіть і натріть на середній терці.
Квасолю попередньо залийте водою і залиште її на ніч, потім відваріть до напівготовності.
З ріпчастої цибулі зніміть піну і наріжте його тонкими півкільцями.
Баклажани наріжте кубиками.
У каструлю влийте соняшникову олію, викладіть всі подрібнені овочі, поставте каструлю на середній вогонь і тушкуйте її вміст кілька хвилин, постійно помішуючи.
Потім додайте томатний соус і квасоля, доведіть солянку до кипіння, посоліть, приправте за смаком і зменшіть вогонь. Продовжуйте тушкувати 40-45 хвилин. В кінці приготування додайте оцет, перемішайте і зніміть каструлю з вогню. Банки для закаток помийте і стерилізуйте. Розкладіть гарячу солянку по банкам, загорніть кришки на них закаточной машинкою. Укутайте банки в теплу ковдру і дайте їм повністю охолонути, потім перенесіть солянку в темне прохолодне місце на зберігання. Таку закатку можна подавати на стіл як салат або використовувати як основу для супу.
Приємного апетиту!
Гострий салат з баклажанів Салат з баклажанів і моркви на зиму Салат з баклажанів, цибулі та моркви на зиму Солянка з капусти