Мариновані баклажани мають чудовий смак, чимось він нагадує гриб. Така закачування добре зберігається в погребі і взимку відмінно гармонує на столі з м’ясними нарізками і гарячими стравами.


Інгредієнти: на 1.5 л.

  • Баклажан – 750 гр.
  • Морква – 1 шт.
  • Болгарський перець солодкий – 1 шт.
  • Перець чилі – 0,5 шт.
  • Часник – 3 – 4 зуб.
  • Лавровий лист – 1 шт.
  • Вода – 1 л
  • Для маринаду: (на 1 л. води) –
  • Сіль – 1 ст. л.
  • Цукор-пісок – 1,5 ст. л.
  • Оцет столовий 9% – 1 ст. л.

Процес приготування:

Почнемо готувати баклажани на зиму мариновані. Овочі помийте і обсушіть. Баклажани наріжте на кружечки по 8-10 міліметрів товщиною. Перекладіть їх у каструлю, залийте водою, всипте столову ложку солі і варіть до готовності. Можна це зробити в кілька прийомів, якщо каструля недостатньо великого розміру, щоб вмістити всі баклажани.

Моркву очистіть і наріжте кружечками. З болгарського перцю видаліть перегородки і насіння, м’якоть наріжте смужками.

Часник очистіть від лушпиння. В чисті банки розкладіть по кілька зубчиків часнику, кілька часточок гострого перцю і лавровий лист. Потім перекладаючи варені баклажани морквиною і болгарським перцем наповніть банки овочами.

Для маринаду закип’ятіть воду, залийте нею банки з овочами. Потім воду злийте назад в каструлю, додайте сіль, цукор, знову доведіть до кипіння і додайте оцет. Цим маринадом залийте баклажани, прикрийте банки кришками. Стерилізуйте банки в окропі 10-15 хвилин, помістивши їх у велику каструлю.

Після стерилізації щільно закрийте банки кришками, укутайте їх ковдрою і дайте їм охолонути. Такі закачування добре зберігаються у домашній коморі при кімнатній температурі.

Приємного апетиту!

Баклажани на зиму Салат з баклажанів Вогник на зиму Салат з баклажанів і моркви на зиму Салат з баклажанів і перцю на зиму Салат з баклажанів пальчики оближеш на зиму Салат з баклажанів, перцю і моркви на зиму Салат з баклажанів, перцю і часнику на зиму