В цьому рецепті вам пропонується приготувати солянку з м’ясом з м’ясом. Беремо для приготування свинину з куркою. Ковбаски обсмажимо разом з огірками. Додамо в солянку для більш насиченого смаку трохи томатного соку і розсіл від маслин.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Курка – 300 гр.
- Свинина – 300 гр.
- Сосиски – 150 гр.
- Варена ковбаса – 150 гр.
- Цибуля ріпчаста – 2 головки
- Морква – 2 шт.
- Томатний сік – 0.5 склянки
- Огірки мариновані – 3 шт.
- Картопля – 3 шт.
- Маслини – 1 банка
- Вода – 3 л
- Сіль – за смаком
- Зелень – за смаком
- Лимон – за смаком
Процес приготування:
Як приготувати солянку з м’ясом? М’ясо курки і свинину покладіть в каструлю для варіння супу, залийте холодною водою і додайте очищені цибулину і моркву. Варіть бульйон на невеликому вогні протягом години.
Почистіть від шкірки картоплини і наріжте на невеликі кубики.
У огірочків (маринованих або солоних) зніміть шкірку.
Потім огірки поріжте на невеликі кубики.
З каструлі з бульйоном дістаньте зварені шматочки м’яса і овочі. Покладіть в бульйон нарізану картоплю, посоліть за смаком і поваріть картоплю протягом 15 хвилин.
Наріжте на маленькі кубики другу цибулину і натріть на крупній тертці другу морквину. Ці овочі обсмажте на невеликій кількості рослинного масла.
Потім перекладіть в сковорідку до обсмаженою овочам нарізані огірки.
Налийте в сковороду томатний сік і розсіл з маслин. Все добре перемішайте і тушкуйте кілька хвилин на середньому вогні. Це буде заправкою для солянки.
Додайте заправку трохи нарізаних на колечка маслин, нашатковану зелень і листочки лавра.
Сирокопчену ковбасу і копчені сосиски очистити від оболонки, наріжте кубиками.
Відварене м’ясо розділіть на середні шматочки.
В сковорідку до заправці перекладіть нарізані копченості і шматочки вареного м’яса. Перемішайте м’ясо з овочами, посмажте ще кілька хвилин і вимкніть вогонь.
Заправку перекладіть в каструлю до бульйону з картоплею, перемішайте і доведіть солянку до кипіння. Обов’язково спробуйте суп і відкоригуйте смак. Додайте до солянці інші маслини і свіжу зелень.
Приготовану солянку з м’ясом розлийте в тарілки. У кожну тарілку покладіть по часточці лимона і сметану.
Приємного апетиту!
Солянка без капусти Солянка з картоплею і сосисками Солянка з ковбасою і картоплею Солянка з м'ясом і ковбасою Солянка з огірками і ковбасою Солянка збірна м'ясна класична Солянка зі свининою Солянка на курячому бульйоні з ковбасою