В солянку можна з успіхом додавати різні субпродукти. Вони корисні, поживні і швидко засвоюються. Якщо мова йде про нирках, то їх попередньо потрібно обов’язково замочити на кілька годин в чистій холодній воді. Це допоможе нейтралізувати специфічний запах.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Свинина – 200 гр.
- Свинячі нирки – 2 шт.
- Курячі шлунки – 150 гр.
- Свиняче серце – 1 шт.
- Копчені курячі стегенця – 1 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Огірки солоні – 3 шт.
- Томатна паста – 2 ст. л.
- Мускатний горіх – 0.33 ст. л.
- Гвоздика – 2 бутона
- Перець духмяний – 5 гр.
- Лавровий лист – 3 шт.
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
- Лимон – 0.5 шт.
- Масло рослинне – для смаження
- Зелень – за смаком
- Вода – 3 л
Процес приготування:
Готувати солянку з нирками просто! Добре вимиті і попередньо вимочені свинячі нирки заливаємо водою і доводимо до кипіння. Знімаємо з плити, воду зливаємо, а нирки промиваємо. Так необхідно повторити ще два рази. Після цього нирки знову заливаємо водою, доводимо до кипіння і на середній температурі плити варимо протягом 30 хвилин до готовності.
Свиняче серце і курячі шлунки ретельно промиваємо, заливаємо водою і доводимо до кипіння. Варимо на середній температурі протягом однієї години. Потім витягуємо з каструлі, промиваємо під струменем проточної води і даємо охолонути.
Свинину нарізаємо невеликими кубиками, укладаємо в каструлю, в якій готується солянка. Ріпчасту цибулю очищаємо, промиваємо і цілком відправляємо в каструлю до свинини. Кладемо до продуктів горошини запашного перцю, лаврове листя, заливаємо трьома літрами води і доводимо до кипіння. Варимо м’ясо в бульйоні протягом півгодини, періодично знімаючи пінку.
Солоні огірки нарізаємо дрібними кубиками.
В сковорідці розігріваємо невелику кількість рослинної олії і викладаємо в нього нарізані огірки. Пасеруємо на середній температурі кілька хвилин.
Копчений окорочок звільняємо від шкіри і кістки. М’якоть нарізаємо невеликими шматочками.
Через двадцять хвилин після початку варіння бульйону додаємо в каструлю нарізаний курячий окорок.
Остигле свиняче серце нарізаємо невеликими кубиками, додаємо їх у бульйон.
Остиглі нирки також нарізаємо пропорційно шматочках серця.
Відправляємо подрібнені бруньки в каструлю. Ріпчасту цибулю виймаємо з бульйону, так як він вже не потрібен. Додаємо в суп пасеровані огірки.
Кладемо томатну пасту, перемішуємо і пробуємо на смак. При необхідності додаємо сіль і чорний мелений перець. Варимо ще п’ять хвилин і знімаємо з плити.
Даємо готової солянці трохи охолонути і розливаємо його по порційних тарілках. Подаємо з тонкою скибочкою лимона. За бажанням можна посипати рубленою зеленню.
Приємного апетиту!
Солянка Солянка з копченостями Солянка з томатною пастою Солянка збірна м'ясна класична