Багато знають солянку з капусти з грибами як смачний суп, але є ще і солянка як другу страву, і її можна швидко і просто приготувати на звичайній сковорідці. Це буде не тушкована капуста, адже до неї додаються мариновані гриби і томатна паста. Готуємо солянку на сковорідці з квашеної і свіжої капусти, так смачніше.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Капуста білокачанна – 350 гр.
  • Квашена капуста – 500 гр.
  • Гриби мариновані – 500 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 3 головки
  • Морква – 2 шт.
  • Часник – 3 зуб.
  • Томатна паста – 1.5 ст. л.
  • Масло рослинне – для смаження
  • Сіль – за смаком
  • Лавровий лист – 2 шт.
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Цукор-пісок – 1 ч. л.

Процес приготування:

Готувати солянку з капусти з грибами на сковорідці легко! Насамперед підготуйте в потрібній кількості всі продукти для приготування солянки. Почистіть овочі. Промийте холодною водою квашену капусту, якщо вона дуже кисла.

Очищені цибулини наріжте на тонкі півкільця.

Моркву подрібніть на крупну тертку.

В сковороді (для солянки візьміть глибоку сковороду або сотейник) розігрійте рослинне масло і обсмажте в ньому цибулю до легкого золотистого кольору.

Потім до цибулі перекладіть терту моркву і посмажте її до м’якості.

Шматочок свіжої капусти нашаткуйте на тонку соломку.

Потім цю капусту перекладіть в сковорідку до обсмаженою овочам і тушкуйте на невеликому вогні протягом 15 хвилин, періодично помішуючи лопаткою.

Квашену капусту порубаєте ножем на дрібні шматочки.

Потім перекладіть її в сковороду до решти інгредієнтів, долийте трохи капустяного розсолу або чистої води і тушкуйте овочі під закритою кришкою протягом 35 хвилин на середньому вогні.

Солоні або мариновані гриби трохи промийте і наріжте на невеликі шматочки або залиште цілими. Гриби покладіть в сковорідку.

Потім до солянці покладіть листочки лавра, по своєму смаку посоліть, поперчіть, насипте цукор і додайте томатну пасту і подрібнений часник. Солянку з приправами добре перемішайте і варіть на невеликому вогні ще 5 хвилин.

Готову страву спробуйте на смак і можете подавати до столу.

Приємного апетиту!

Грибний суп Класична солянка Солянка Солянка з капусти Солянка з капусти з томатною пастою Солянка зі свіжої капусти