Солянка з капусти – це дуже універсальне блюдо. Його можна подавати як гарнір або окрему страву, робити з неї начинку для пиріжків або додавати в суп.
Інгредієнти: на 8 порції.
- Капуста білоголова 3 кг
- Цибуля ріпчаста – 2 кг
- Морква – 2 кг
- Помідори свіжі – 2 кг
- Оцет столовий 9% – 1 ст. л.
- Перець чорний горошок – 1 ч. л.
- Сіль – 2 ст. л.
- Цукор-пісок – 1 ст. л.
- Масло рослинне – 0,5 л.
- Лавровий лист – 3 – 4 шт.
- Вода – 500 мл
Процес приготування:
Готувати солянку на зиму з ранньої капусти легко! Овочі вимийте і ставте на час, щоб стекла рідина. Капусту дрібно наріжте ножем, перекладіть в миску і злегка пам’ятаєте руками.
Моркву очистіть від шкірки, промийте водою і натріть її на тертці.
Зніміть з лушпиння цибулі, наріжте його тонкими півкільцями.
Помідори опустіть в киплячу воду на 2-3 хвилини, дістаньте шумівкою томати з води і акуратно зніміть з них шкірку. М’якоть наріжте невеликими шматочками.
Складіть всі інгредієнти у велику каструлю з товстим дном, посипте їх сіллю і цукром, влийте соняшникову олію і перемішайте вміст каструлі. Поставте каструлю на повільний вогонь, доведіть солянку до кипіння і залиште гаситися на 2 години. Періодично перемішуйте овочі, щоб вони не підгоряли.
Через 2 години додайте в солянку лавровий лист, перець і оцет, ще раз все добре перемішайте і зніміть каструлю з вогню. Гарячу солянку розкладіть по стерилізованим банкам, загорніть їх, залиште на добу під ковдрою, щоб закачування повністю охололи. Смачна солянка на зиму готова, заберіть її в холодне місце на зберігання.
Приємного апетиту!
Салат з капусти, помідорів і цибулі на зиму Салат з помідорів, капусти і моркви на зиму Солянка Солянка з капусти