В холодні, короткі, позбавлені сонячного тепла дні так приємно відкрити яскраві домашні заготовки і порадувати ними себе і своїх близьких. Смачна солянка з кольоровою капустою чудово підійде для повсякденного і святкового столу.
Інгредієнти: на 0.7 л.
- Капуста цвітна – 0,6 кг
- Помідори свіжі – 0,7 кг
- Болгарський перець солодкий – 0,2 кг
- Масло соняшникове – 70 мл
- Перець чорний мелений – за смаком
- Оцет столовий 9% – 20 мл
- Цукор-пісок – 1 ст. л.
- Сіль – 0,5 ст. л.
Процес приготування:
Готувати солянку з цвітної капусти на зиму просто! Овочі ретельно вимити холодною водою і просушіть. Головки цвітної капусти розділіть на суцвіття і бланшируйте їх в окропі 3-5 хвилин, потім залийте холодною водою.
Помідори наріжте невеликими шматочками, перекладіть їх у каструлю, додайте сіль, цукор і соняшникова олія. Варіть овочі під кришкою 10-15 хвилин на повільному вогні.
Болгарські перці розрізати навпіл, видаліть плодоніжки, перегородки і насіння, м’якоть наріжте соломкою. Додайте перець в каструлю до томатної маси, тушкуйте 5-7 хвилин.
Додайте в каструлю цвітну капусту, перемішайте і продовжуйте тушкувати під кришкою 15-20 хвилин. В кінці влийте оцет, поперчіть, посоліть і відрегулюйте смак на свій розсуд. Розкладіть солянку з сухим стерилізованим банкам і щільно закрутіть на них кришки. Закачування остудіть під теплим пледом, поспостерігайте пару днів за тим, щоб кришки не здулися і перенесіть солянку в прохолодний льох.
Приємного апетиту!
Солянка Солянка без огірків Солянка з капусти