Солянка на копчених реберцях – наваристое, ситне блюдо. Абсолютно особливий аромат, витікаючий від тарілки свежесваренной солянки з реберцями, пробуджує апетит і нікого байдужим не залишить. Приготування вимагає чимало часу, але воно того варто.


Інгредієнти: на 10 порц.

  • Копчені реберця – 500 гр.
  • Шинка – 300 гр.
  • Сосиски – 300 гр.
  • Копчена ковбаса – 300 гр.
  • Картопля – 3 шт.
  • Огірки солоні – 10 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Томатна паста – 5 ст. л.
  • Маслини – 1 склянка
  • Лимон – 0.5 шт.
  • Лавровий лист – 4 – 5 шт.
  • Вода – 3 л
  • Масло рослинне – для смаження
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Сметана – за смаком
  • Зелень – за смаком

Процес приготування:

Готувати солянку на копчених реберцях легко! Готуємо продукти для приготування солянки. Свинячі копчені реберця кладемо в каструлю відповідного обсягу, заливаємо водою і ставимо на плиту. Доводимо до кипіння і варимо на середній температурі протягом півгодини. Після закінчення зазначеного часу ребра витягуємо з каструлі, а бульйон залишаємо на плиті для подальшого приготування солянки.

Картоплю промиваємо, очищаємо і нарізаємо невеликими кубиками. Нарізану картоплю кладемо в бульйон і продовжуємо варіння.

Поки вариться картопля, очищаємо і нарізаємо дрібними кубиками ріпчасту цибулю.

На сковороді розігріваємо невелику кількість рослинної олії і викладаємо нарізану цибулю. Пасеруємо до прозорості і легкого золотистого відтінку. Занурюємо пасеровану цибулю в бульйон до картоплі.

Шинку, сосиски і ковбасу очищаємо від оболонок і нарізаємо однаковими маленькими кубиками.

Викладаємо нарізані м’ясні делікатеси в сковорідку і обсмажуємо на середній температурі протягом десяти хвилин.

Потім додаємо в сковорідку томатну пасту, перемішуємо і продовжуємо гасіння протягом п’яти-семи хвилин. Після цього занурюємо копченості в бульйон. Разом із засмажкою опускаємо в суп і лаврове листя.



Солоні огірки злегка віджимаємо від розсолу і нарізаємо дрібними кубиками, пропорційно з іншими інгредієнтами. Відправляємо в бульйон.
Маслини ріжемо на тонкі кружечки, кладемо в каструлю. Варимо ще три-чотири хвилини і пробуємо. При бажанні додаємо сіль і чорний мелений перець.
Готової солянці даємо настоятися протягом 10-15 хвилин. Розливаємо суп по порційних тарілках, доповнюємо ложечкою сметани, тонким зрізом лимона і зеленню.

Приємного апетиту!

Солянка Солянка з картоплею, ковбасою, огірком і маслинами Солянка з ковбасою і картоплею Солянка з ковбасою і лимоном Солянка з ковбасою, картоплею, огірком, лимоном і маслинами Солянка з копченостями Солянка з маслинами Солянка збірна м'ясна класична