Солянка збірна м’ясна – це пряний, гострий і ситний суп з свіжого м’яса і готових м’ясних продуктів: копченої ковбаси, шинки і сосисок. До нього додаються для кислинки солоні огірки або квашена капуста. Особливість смаку додає солянці попереднє обсмажування шинки і ковбаси з цибулею.


Інгредієнти: на 10 порц.

  • М’ясо – 500 гр.
  • Копчена ковбаса – 125 гр.
  • Шинка варено-копчена – 125 гр.
  • Сосиски – 2 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 2 головки
  • Огірки солоні – 4 шт.
  • Томатна паста – 2 ст. л.
  • Розсіл огірковий – 0.5 склянки
  • Сіль – за смаком
  • Сметана – за смаком
  • Маслини – за смаком
  • Зелень – за смаком
  • Лимон – за смаком

Процес приготування:

Що ж потрібно для приготування солянки збірної м’ясної? Шматочок свіжого м’яса добре промийте, покладіть в каструлю для варіння супу, залийте водою і зваріть до готовності. Варіть на маленькому вогні і під прикритою кришкою і зніміть з поверхні усю пінку.

Почистіть цибулини і поріжте їх на чверть кільця.

Солоні огірочки нашаткуйте на тонку соломку. З ковбаси, шинки і сосисок зніміть упаковку. Ковбасу і шинку наріжте соломкою, як і солоні огірки, а сосиски порізати на кружечки.

У сковорідці розігрійте трохи рослинного масла і обсмажте в ній до золотистого кольору нарізану цибулю.

До смаженій луку перекладіть нарізані шинку і ковбасу і посмажте все ще протягом 2 хвилин. Потім додайте в сковороду нарізані огірки і варіть все кілька хвилин.

Потрібну кількість томатної пасти розмішайте з ¼ склянки холодної води, залийте нею обсмажені на сковорідці продукти і тушкуйте ще 15 хвилин під закритою кришкою.

Відварене м’ясо вийміть з каструлі, трохи остудіть і поріжте такий же соломкою, як і ковбасу.

В каструлю з бульйоном покладіть нарізане варене м’ясо, обсмажені в томаті ковбасу і шинку, баночку маслин без соку і нарізані сосиски. Влийте до бульйону огірковий розсіл. Все перемішайте і зніміть пробу.

Каструлю з солянкою доведіть до кипіння на середньому вогні. Потім вимкніть вогонь, каструлю закрити кришкою і дайте солянці настоятися протягом 15 хвилин.

Солянка збірна м’ясна готова. Розлийте її в тарілки і додайте в кожну тарілку ложку сметани, свіжу зелень і кружальце лимона.

Приємного апетиту!

Класична солянка з ковбасою без картоплі Солянка з ковбасою і сосисками Солянка з копченостями Солянка з копченою ковбасою Солянка з м'ясом і ковбасою Солянка з огірками і ковбасою