Солянка збірна м’ясна – це пряний, гострий і ситний суп з свіжого м’яса і готових м’ясних продуктів: копченої ковбаси, шинки і сосисок. До нього додаються для кислинки солоні огірки або квашена капуста. Особливість смаку додає солянці попереднє обсмажування шинки і ковбаси з цибулею.
Інгредієнти: на 10 порц.
- М’ясо – 500 гр.
- Копчена ковбаса – 125 гр.
- Шинка варено-копчена – 125 гр.
- Сосиски – 2 шт.
- Цибуля ріпчаста – 2 головки
- Огірки солоні – 4 шт.
- Томатна паста – 2 ст. л.
- Розсіл огірковий – 0.5 склянки
- Сіль – за смаком
- Сметана – за смаком
- Маслини – за смаком
- Зелень – за смаком
- Лимон – за смаком
Процес приготування:
Що ж потрібно для приготування солянки збірної м’ясної? Шматочок свіжого м’яса добре промийте, покладіть в каструлю для варіння супу, залийте водою і зваріть до готовності. Варіть на маленькому вогні і під прикритою кришкою і зніміть з поверхні усю пінку.
Почистіть цибулини і поріжте їх на чверть кільця.
Солоні огірочки нашаткуйте на тонку соломку. З ковбаси, шинки і сосисок зніміть упаковку. Ковбасу і шинку наріжте соломкою, як і солоні огірки, а сосиски порізати на кружечки.
У сковорідці розігрійте трохи рослинного масла і обсмажте в ній до золотистого кольору нарізану цибулю.
До смаженій луку перекладіть нарізані шинку і ковбасу і посмажте все ще протягом 2 хвилин. Потім додайте в сковороду нарізані огірки і варіть все кілька хвилин.
Потрібну кількість томатної пасти розмішайте з ¼ склянки холодної води, залийте нею обсмажені на сковорідці продукти і тушкуйте ще 15 хвилин під закритою кришкою.
Відварене м’ясо вийміть з каструлі, трохи остудіть і поріжте такий же соломкою, як і ковбасу.
В каструлю з бульйоном покладіть нарізане варене м’ясо, обсмажені в томаті ковбасу і шинку, баночку маслин без соку і нарізані сосиски. Влийте до бульйону огірковий розсіл. Все перемішайте і зніміть пробу.
Каструлю з солянкою доведіть до кипіння на середньому вогні. Потім вимкніть вогонь, каструлю закрити кришкою і дайте солянці настоятися протягом 15 хвилин.
Солянка збірна м’ясна готова. Розлийте її в тарілки і додайте в кожну тарілку ложку сметани, свіжу зелень і кружальце лимона.
Приємного апетиту!
Класична солянка з ковбасою без картоплі Солянка з ковбасою і сосисками Солянка з копченостями Солянка з копченою ковбасою Солянка з м'ясом і ковбасою Солянка з огірками і ковбасою