Перед вами рецепт солянки з ковбасою і куркою – легкого варіанту збірного супу. Приготувавши солянку по даному рецепту, ви здивуєтеся, наскільки вона виходить ситним, наваристою і смачною. Порадуйте себе і свою сім’ю чудовим обідом!


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Куряча грудка (на кості) – 250 гр.
  • Варена ковбаса – 100 гр.
  • Свинина варено-копчена – 100 гр.
  • Морква – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Картопля – 2 шт.
  • Вода – 1,5 л
  • Огірки мариновані – 1 шт.
  • Томатна паста – 1 ст. л.
  • Цукор-пісок – 2 ч. л.
  • Часник – 1 зуб.
  • Маслини без кісточок – 10 шт.
  • Лавровий лист – 1 шт.
  • Масло рослинне – 3 ст. л.
  • Паприка – 1 ч. л.
  • Зелень – 30 гр.
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Сметана – за смаком
  • Лимон – за смаком

Процес приготування:

Що ж потрібно для приготування солянки з ковбасою і куркою? Куряче м’ясо кладемо в каструлю, заливаємо водою і ставимо на вогонь. Після закипання знімаємо піну, що утворилася, додаємо сіль і продовжуємо варити м’ясо ще 30 хвилин на мінімальному вогні. По готовності виймаємо м’ясо з бульйону, відокремлюємо його від кістки і остуджуємо.

Картопля очищаємо, споліскують водою і потім нарізаємо зручним для вас чином. Після цього перекладаємо нарізану картоплю в бульйон і варимо 20 хвилин до готовності.

Відварену грудинку, ковбасу і варено-копчену свинину нарізаємо невеликими кубиками.

Очищаємо цибулю та моркву. Промиваємо під проточною водою і потім нарізаємо дрібними кубиками. Підготовлені овочі відправляємо обсмажуватися на розігріту сковороду з рослинним маслом.

Нарізаємо кубиками або соломкою маринований огірок і додаємо його в сковороду до овочів. Всі разом тушкуємо 5 хвилин.

Наступний крок – додаємо до вмісту сковороди приблизно 150 мл бульйону з каструлі і томатну пасту.

Далі додаємо до овочів цукровий пісок і сіль. Все перемішуємо і тушкуємо протягом 5 хвилин.

М’ясну нарізку перекладаємо в каструлю з бульйоном і картоплею.

Далі туди ж відправляємо тушковані овочі в томатній пасті.

Додаємо в солянку чорний мелений перець і лавровий лист.

Нарізаємо маслини кільцями і також викладаємо їх в каструлю. Варимо солянку 10 хвилин.

Подрібнюємо часник і додаємо його разом з паприкою і подрібненою зеленню в солянку. Продовжуємо варити ще 5 хвилин і можна вимикати газ.

Накриваємо готове блюдо кришкою і настоюють 15 хвилин. Потім можна розливати солянку по тарілках, додати сметану і кружечок лимона і пригощатися.

Приємного вам апетиту!

Класична солянка Солянка з картоплею, ковбасою, огірком і маслинами Солянка з куркою Солянка з куркою і ковбасою Солянка з куркою, ковбасою і картоплею Солянка з м'ясом і ковбасою Солянка збірна м'ясна класична