Солянка зі свіжої капусти з грибами найбільш затребувана в холодну пору року або для поста. За консистенцією вона виходить як густий суп, хоча це можете регулювати самі. Страва готується швидко, просто і весь процес приготування полягає в нарізці овочів. Основний смак такий солянки визначає обсмажування всіх інгредієнтів.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Капуста білокачанна – 600 гр.
- Гриби – 500 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Морква – 1 шт.
- Томатна паста – 1 ст. л.
- Масло рослинне – для смаження
- Сіль – за смаком
- Цукор-пісок – за смаком
Процес приготування:
Почнемо готувати солянку зі свіжої капусти з грибами. Потрібну кількість свіжої капусти (3/4 качана) очистіть від зовнішніх листя і гострим ножем або спеціальною овочерізкою нашаткуйте на тонку соломку. Потім нашатковану капусту перекладіть в миску, трохи посоліть і перетріть руками до появи соку і м’якості.
В сковорідці добре розігрійте дві столові ложки рослинного масла і обсмажте в ньому нашатковану капусту до легкого золотистого кольору. Не забувайте капусту помішувати, щоб не підгоріла. Потім обсмажену капусту перекладіть в каструлю для варіння супу.
Очищені і промиті цибулину і морквину подрібніть будь-яким способом і посмажте їх на сковороді до рум’яності.
Потім до цих овочів додайте ложку томатної пасти, перемішайте і посмажте ще 1-2 хвилини. Цю засмажку перекладіть в каструлю до капусти, долийте воду в кількості за своїм розсудом, насипте сіль і цукор і після закипання варити солянку на маленькому вогні протягом 15-20 хвилин до готовності капусти.
Поки солянка вариться, посмажте на сковорідці гриби до готовності і випарювання соку, якщо у вас гриби свіжі.
Потім обсмажені гриби перекладіть до солянці і варіть страву ще 15 хвилин на невеликому вогні і під закритою кришкою. Приготовану солянку зі свіжою капустою і грибами відразу можете подавати до столу.
Приємного апетиту!
Солянка без капусти Солянка з грибами Солянка з капусти з томатною пастою