Солянка зі свіжої капусти з грибами найбільш затребувана в холодну пору року або для поста. За консистенцією вона виходить як густий суп, хоча це можете регулювати самі. Страва готується швидко, просто і весь процес приготування полягає в нарізці овочів. Основний смак такий солянки визначає обсмажування всіх інгредієнтів.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Капуста білокачанна – 600 гр.
  • Гриби – 500 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Морква – 1 шт.
  • Томатна паста – 1 ст. л.
  • Масло рослинне – для смаження
  • Сіль – за смаком
  • Цукор-пісок – за смаком

Процес приготування:

Почнемо готувати солянку зі свіжої капусти з грибами. Потрібну кількість свіжої капусти (3/4 качана) очистіть від зовнішніх листя і гострим ножем або спеціальною овочерізкою нашаткуйте на тонку соломку. Потім нашатковану капусту перекладіть в миску, трохи посоліть і перетріть руками до появи соку і м’якості.

В сковорідці добре розігрійте дві столові ложки рослинного масла і обсмажте в ньому нашатковану капусту до легкого золотистого кольору. Не забувайте капусту помішувати, щоб не підгоріла. Потім обсмажену капусту перекладіть в каструлю для варіння супу.

Очищені і промиті цибулину і морквину подрібніть будь-яким способом і посмажте їх на сковороді до рум’яності.

Потім до цих овочів додайте ложку томатної пасти, перемішайте і посмажте ще 1-2 хвилини. Цю засмажку перекладіть в каструлю до капусти, долийте воду в кількості за своїм розсудом, насипте сіль і цукор і після закипання варити солянку на маленькому вогні протягом 15-20 хвилин до готовності капусти.

Поки солянка вариться, посмажте на сковорідці гриби до готовності і випарювання соку, якщо у вас гриби свіжі.

Потім обсмажені гриби перекладіть до солянці і варіть страву ще 15 хвилин на невеликому вогні і під закритою кришкою. Приготовану солянку зі свіжою капустою і грибами відразу можете подавати до столу.

Приємного апетиту!

Солянка без капусти Солянка з грибами Солянка з капусти з томатною пастою