Ароматне пряне соте з баклажанів можна подавати в якості салату або як доповнення до м’яса. Приготувати закуску можна без використання оцту, це не відніме у вас багато часу.
Інгредієнти: на 8 порції.
- Баклажан – 2 шт.
- Помідори свіжі – 5 шт.
- Цибуля ріпчаста – 2 головки
- Морква – 1 шт.
- Болгарський перець солодкий – 1 шт.
- Зелень – 1 пучок
- Часник – 3 зуб.
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
- Масло олію – для смаження
Процес приготування:
Баклажани і помідори промиваємо, потім обсушуємо. Нарізаємо овочі тонкими рівномірними кружечками. Баклажани відразу обсмажуємо до легкого золотистого відтінку на сковороді.
Нарізаємо цибулю, моркву натираємо. Обсмажуємо овочі до готовності, потім викладаємо їх у сотейник, в якому будемо готувати закуску.
На моркву і цибулю викладаємо обсмажені баклажани, посипаємо сіллю, перцем і подрібненим часником. Також нарізаємо і свіжу зелень. Додаємо половину до овочів.
На шар з баклажанів викладаємо помідори. Далі знову сіль, перець, часник і зелень. Закрити сотейник кришкою і тушкуємо на повільному вогні 30 хвилин. Після чого знімаємо блюдо з плити і даємо йому настоятися 10-15 хвилин.
Ароматне соте з баклажанів готово. Можна ділити на порції і подавати до столу. Приємного апетиту!
Новости