Такий соус відмінно зберігається в холодильнику. Завдяки витримці його смак покращується з кожним днем. Соус чудово підійде до качці, телятини, яловичини або баранини. На його приготування вам доведеться витратити всього годину вільного часу.
Інгредієнти: на 0.2 л.
- Цукор-пісок – 5 ст. л.
- Смородина червона – 200 гр.
- Лимонна цедра – 1 шт.
- Цедра апельсина – 1 шт.
- Червоне солодке вино – 0,5 ст. л.
- Цукрова пудра – 0,5 ст. л.
- Гірчиця – 0,5 ч. л.
- Імбир – 0,5 ч. л.
Процес приготування:
До приготування соусу Камберленд з червоної смородини рекомендується приступати відразу після покупки ягід. Якщо зберігати смородину в теплому місці протягом тривалого часу, вона може почати бродити. Приготування соусу ми починаємо з обробки ягід. Перебираємо ягоди, прибираючи всі зіпсовані та пошкоджені плоди. Заодно очистіть смородину від різного сміття. Після цього перемістіть ягоди в глибоку миску. Залийте її водою і залиште приблизно на 20 хвилин. Після цього промийте ягоди кілька разів. Пересипте плоди в друшляк і залиште їх у нього на кілька хвилин. Так зі смородини стече практично вся рідина. Розстеліть на столі паперові рушники. Розташуйте на них смородину.
Коли ягоди висохнуть, приступаємо до приготування желе, яке стане основою нашого соусу. У сотейнику нам необхідно змішати ягоди смородини, цукор і воду. Переносимо його на вогонь. Постійно перемішуючи отриману суміш. Слідкуйте за тим, щоб вона не встигла підгоріти. Готуйте желе протягом 5-7 хвилин. Коли консистенція стане досить густий, зніміть сотейник з вогню. Перетріть готову суміш через сито. Так соус вийде більш ніжним. Остудіть його і залиште до того моменту, коли суміш перетвориться на желе.
В цей час ми приступаємо до обробки банок, в яких буде зберігатися наш соус. Вам необхідно добре вимити їх, використовуючи харчову соду. Якщо її не виявиться на кухні, ви можете взяти звичайний миючий засіб. Після цього наповніть водою каструлю. Поставте її на великий вогонь. Коли вона закипить, обшпарте окропом банки і кришки. Подальшу стерилізацію будемо проводити за допомогою пари. Для цього ви можете скористатися чайником або звичайною каструлею. Ви повинні розташувати банку таким чином, щоб її наповнював пар. Потримайте банку в такому положенні протягом 3 хвилин. Після цього поставте її на рушник і дайте їй повністю висохнути.
Подрібніть за допомогою ножа цедру лимона і апельсина. Змішайте в окремій тарілці гірчицю, червоне вино, цукрову пудру, імбир і цедру лимона і апельсина. Додайте цю суміш до желе зі смородини і прогрійте соус на невеликому вогні. Не рекомендується використовувати алюмінієвий посуд. З-за неї виділяються різні шкідливі речовини, які можуть увібрати продукти.
Перед тим, як наповнити банки соусом, процідіть його. Таким чином, ви приберете з нього шматочки ягід і кісточки. Перемістіть соус в банки. Акуратно закрутіть кришку. Слідкуйте за тим, щоб на склі не з’являлися тріщини. Якщо така ситуація станеться, вам доведеться замінити банку. Такий соус потрібно зберігати в холодильнику або іншому прохолодному місці.
Даний соус зможе сподобатися вам не тільки своїм цікавим смаком, але і приємною консистенції. Він чудово підійде для будь-якого м’яса. Ви можете сміливо приготувати його для своєї родини. Соус оцінять як діти, так і дорослі. Вони точно вас попросять повторити даний рецепт. Настав час збиратися в магазин і закуповуватися потрібними інгредієнтами. Починайте готувати!
Соус з червоної смородини Соус з червоної смородини до м'яса Червона смородина на зиму