Варення, виготовлене цим способом, називають сирим. У ньому ягоди не варяться, тому смородина зберігає всі свої смакові і корисні властивості. Щоб таке варення добре зберігалося, ягоду треба ошпарити окропом, а посуд, з якою стикаються ягоди, повинна бути чистою і по можливості стерильною. Цукор і ягоди для цього варення беруться в співвідношенні 1,5:1.


Інгредієнти: на 1 л.

  • Смородина червона – 1.5 кг
  • Цукор-пісок – 1 кг

Процес приготування:

Як приготувати варення з червоної смородини через м’ясорубку? Червону смородину переберіть, видалите дрібне сміття і відокремте ягідки від гілочок. Потім смородину добре промийте і покладіть на сито або друшляк.

в друшляку Ягоди обшпарте окропом. Окріп знищить мікроби на поверхні ягід і активізує ягідний пектин, що дозволить варенню стати більш густим.

Потім смородину перекладіть в окремий посуд, насипте до неї розраховане кількість цукру і перемішайте, щоб цукор повністю розчинився.

Суміш ягід з цукром перекрутіть на м’ясорубку з дрібною решіткою. Отриману масу протерти на сито, щоб відокремити дрібні шматочки шкірки з насінням і зробити варення ніжним.

Ягідний макуха не викидайте, а приготуйте з нього морс або кисіль.

Варення перелийте в стерильні баночки і герметично закупорьте.

Таке варення добре зберігається не тільки в холодному місці, але і при домашньої температурі. Через 2-3 дні воно стане дуже густим желейным десертом.

Їжте на здоров’я і вдалих заготовок!

Желе з червоної смородини без варіння Червона смородина без варіння на зиму Червона смородина на зиму