Варіантом смачною заготовки напою на зиму, буде компот із червоної смородини і вишні. З приємною кислинкою смородини і вишневим смаком, напій не тільки вгамовує спрагу, а й поповнює організм вітамінами, що важливо в зимовий час. Готується компот методом однократної заливки, і банки повинні бути чистими, стерильними. Пропорцію ягід можете вибирати за своїм смаковим уподобанням, а цукор, що додається в компот згідно рецептурі. Рецепт простий і зручний для заготівлі великої кількості ягід.


Інгредієнти: на 3 л.

  • Смородина червона – 350 гр.
  • Вишня – 350 гр.
  • Цукор-пісок – 300 гр.
  • Вода – 2.5 л.

Процес приготування:

Щоб приготувати компот із червоної смородини і вишні на 3-літрову банку на зиму, для компоту виберіть міцні зрілі ягоди смородини і вишні і бажано свіжозібрані, так як вишня швидко прокисає.

У вишні акуратно видаліть плодоніжки. Потім ягоди промийте на друшляку під проточною водою. Червону смородину відокремте від гілочок і промийте так само, як і вишню.

Банки промийте з харчовою содою, добре промийте і стерилізуйте будь-яким способом. Кришки прокип’ятіть у чистій воді протягом декількох хвилин. Потім у підготовлені банки пересипте чисті ягоди, заповнюючи їх на 1/3 об’єму, але можна і більше, компот буде тільки смачніше.

Потім в кожну банку насипте по 300 г цукрового піску.

В каструлі закип’ятіть чисту питну воду і залийте окропом ягоди в банки, заповнюючи їх до самого верху, щоб не залишилося повітря. Банки відразу щільно закупорьте. Потім їх декілька разів в руках поверніть, щоб цукор повністю розчинився, і поставте на кришки. Банки з компотом із червоної смородини і вишні щільно накрийте на 1 добу теплим покривалом і тільки потім перенесіть на зберігання в темне прохолодне місце.

Смачних і вдалих заготовок!

Компот з вишні без стерилізації Компот з вишні на зиму Компот із смородини Компот із червоної смородини без стерилізації Компот із червоної смородини на 3-х літрову банку Компот із червоної смородини на зиму Червона смородина на зиму