Пряний соус з аличі нескладно приготувати в домашніх умовах. Знадобляться лише кисла або незріла алича і ароматні спеції. Ткемалі можна подавати разом з м’ясними та рибними стравами.
Інгредієнти: на 12 порц.
- Алича – 1 кг
- Часник – 1 головка
- Сіль – 2 ч. л.
- Цукор-пісок – 3 ч. л.
- Коріандр – 1 ч. л.
- Перець чилі – 0,5 шт.
- Шафран – 1 ч. л.
- Зелень – 1 пучок
Процес приготування:
Як приготувати соус ткемалі з аличі? Кислу аличу ретельно промиваємо, заливаємо вогонь і варимо на середньому вогні 20 хвилин.
Після того як плоди розваряться, знімаємо з плити і даємо охолонути. Руками дістаємо всі кісточки.
Дрібно ріжемо чилі і часник. Потім змішуємо їх з коріандром і шафраном. Подрібнюємо в блендері до однорідної суміші.
Очищену від кісточок аличу ставимо на вогонь, варимо 10 хвилин, потім додаємо сіль, цукор, подрібнені прянощі і свіжу зелень. Перемішуємо і продовжуємо варити ще 15 хвилин. Після чого знімаємо з плити і охолодити. Соус готовий до вживання. Приємного апетиту!
Новости