Вода в казані випаровується довше, ніж у звичайній каструлі або на сковороді, тому води для рису потрібно взяти трохи менше. Так він не перетвориться на кашу і залишиться розсипчастим. А плов буде дивовижно смачним і апетитним!


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Рис білий – 2 склянки
  • Вода – 3,5 склянки
  • Свинина – 500 гр.
  • Перець чорний мелений – 1 ч. л.
  • Сіль – 0,5 ч. л.
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Морква – 2 шт.
  • Масло рослинне – 50 мл

Процес приготування:

Співвідношення рису і води для плову в казані. Свинину ріжемо кубиками приблизно 1,5*1,5 див.

Цибулю чистимо від луски і дрібно ріжемо ножем.

Моркву очищаємо і натираємо з допомогою великої терки.

Тепер розігріваємо казан з олією і викладаємо свинину. Смажимо її на помірному вогні 5-7 хв, а потім додаємо овочі і продовжуємо смажити 10 хв

Тепер промиваємо рис, викладаємо його в казан, заливаємо воду і додаємо сіль і перець. Готуємо під кришкою 15-20 хвилин, залежно від сорту рису.

Приємного апетиту!

Плов з м'ясом Плов з м'ясом в казані Плов зі свинини з рисом Плов зі свининою Плов зі свининою в казані на плиті