Вода в казані випаровується довше, ніж у звичайній каструлі або на сковороді, тому води для рису потрібно взяти трохи менше. Так він не перетвориться на кашу і залишиться розсипчастим. А плов буде дивовижно смачним і апетитним!
Інгредієнти: на 4 порції.
- Рис білий – 2 склянки
- Вода – 3,5 склянки
- Свинина – 500 гр.
- Перець чорний мелений – 1 ч. л.
- Сіль – 0,5 ч. л.
- Цибуля ріпчаста – 2 шт.
- Морква – 2 шт.
- Масло рослинне – 50 мл
Процес приготування:
Співвідношення рису і води для плову в казані. Свинину ріжемо кубиками приблизно 1,5*1,5 див.
Цибулю чистимо від луски і дрібно ріжемо ножем.
Моркву очищаємо і натираємо з допомогою великої терки.
Тепер розігріваємо казан з олією і викладаємо свинину. Смажимо її на помірному вогні 5-7 хв, а потім додаємо овочі і продовжуємо смажити 10 хв
Тепер промиваємо рис, викладаємо його в казан, заливаємо воду і додаємо сіль і перець. Готуємо під кришкою 15-20 хвилин, залежно від сорту рису.
Приємного апетиту!
Плов з м'ясом Плов з м'ясом в казані Плов зі свинини з рисом Плов зі свининою Плов зі свининою в казані на плиті