Смачний і ситний обід вам забезпечить стейк з індички з овочами. Відразу на одній сковороді ви приготуєте м’ясо і гарнір для нього. Щоб м’ясо вийшло соковитим, повністю розморозьте його і дочекайтеся, поки воно прогріється до кімнатної температури.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Індичка – 500 гр.
  • Патисон – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Морква – 1 шт.
  • Помідори свіжі – 3 шт.
  • Болгарський перець солодкий – 1 шт.
  • Часник – 3 зуб.
  • Масло оливкове – 4 ст. л.
  • Петрушка – 1 пучок
  • Сіль – за смаком
  • Приправа для курки – 1 ч. л.
  • Вода – 0,5 склянки

Процес приготування:

Готувати стейк з індички на сковороді з овочами легко! Цибулину очистіть від лушпиння і наріжте тонкими півкільцями.

Патисон і болгарський перець очистіть від насіння, м’якоть наріжте кубиками. Якщо шкірка у патисона тверда, її також зріжте.

Моркву очистіть, помийте і натріть на крупній тертці.

Помідори помийте і дрібно наріжте.

Для приготування страви вам знадобиться дві сковороди. Поставте їх на вогонь і в кожну влийте рослинне масло. На одну сковороду викладіть цибулю, смажте його на середньому вогні 5 хвилин, періодично помішуючи.

На іншу викладіть м’ясо і смажте 10 хвилин на середньому вогні до рум’яної скоринки. Потім переверніть стейки і смажте з іншого боку ще 10 хвилин.

До цибулі додайте моркву, перемішайте і смажте 5 хвилин.

Далі на сковороду до овочів викладіть помідори, готуйте ще 5 хвилин.

Потім додайте патисони, а ще через 5 хвилин болгарський перець.

Перекладіть м’ясо до овочів, а в сковороду, де смажилося м’ясо, влийте півсклянки води.

Страва посоліть, приправте і додайте подрібнений часник. Влийте рідину зі сковороди і тушкуйте 25-30 хвилин під закритою кришкою на повільному вогні. Готову страву посипте рубаною зеленню і подавайте на стіл.

Приємного апетиту!

Стейки з індички