Смачний і ситний обід вам забезпечить стейк з індички з овочами. Відразу на одній сковороді ви приготуєте м’ясо і гарнір для нього. Щоб м’ясо вийшло соковитим, повністю розморозьте його і дочекайтеся, поки воно прогріється до кімнатної температури.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Індичка – 500 гр.
- Патисон – 1 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Морква – 1 шт.
- Помідори свіжі – 3 шт.
- Болгарський перець солодкий – 1 шт.
- Часник – 3 зуб.
- Масло оливкове – 4 ст. л.
- Петрушка – 1 пучок
- Сіль – за смаком
- Приправа для курки – 1 ч. л.
- Вода – 0,5 склянки
Процес приготування:
Готувати стейк з індички на сковороді з овочами легко! Цибулину очистіть від лушпиння і наріжте тонкими півкільцями.
Патисон і болгарський перець очистіть від насіння, м’якоть наріжте кубиками. Якщо шкірка у патисона тверда, її також зріжте.
Моркву очистіть, помийте і натріть на крупній тертці.
Помідори помийте і дрібно наріжте.
Для приготування страви вам знадобиться дві сковороди. Поставте їх на вогонь і в кожну влийте рослинне масло. На одну сковороду викладіть цибулю, смажте його на середньому вогні 5 хвилин, періодично помішуючи.
На іншу викладіть м’ясо і смажте 10 хвилин на середньому вогні до рум’яної скоринки. Потім переверніть стейки і смажте з іншого боку ще 10 хвилин.
До цибулі додайте моркву, перемішайте і смажте 5 хвилин.
Далі на сковороду до овочів викладіть помідори, готуйте ще 5 хвилин.
Потім додайте патисони, а ще через 5 хвилин болгарський перець.
Перекладіть м’ясо до овочів, а в сковороду, де смажилося м’ясо, влийте півсклянки води.
Страва посоліть, приправте і додайте подрібнений часник. Влийте рідину зі сковороди і тушкуйте 25-30 хвилин під закритою кришкою на повільному вогні. Готову страву посипте рубаною зеленню і подавайте на стіл.
Приємного апетиту!
Стейки з індички