Багато хто скептично ставляться до заготівлі часникових стрілок, які зазвичай просто викидають після обрізки. Однак не поспішайте цього робити, стрілки можна замаринувати, і вийде дуже смачна закуска. Вона має насичений часниковий аромат і смак, а її вживання несе користь при захворюваннях крові, серця, ШЛУНКОВО-кишкового тракту і в сезон вірусів.
Інгредієнти: на 0.5 л.
- Часникові стрілки – 200 гр.
- Гвоздика – 1 бутон
- Перець чорний мелений – за смаком
- Сіль – 1 ч. л.
- Лавровий лист – 1 шт.
- Вода – 300 мл
- Цукор-пісок – 1 ч. л.
- Оцет яблучний 6% – 1 ст. л.
Процес приготування:
Як приготувати стрілки часнику без стерилізації на зиму? Стрілки перебрати і промити. Стрілки повинні бути молоденькими. Порізати їх на шматочки довжиною 4-5 див
Додати нарізані стрілки в каструлю, залити водою і поставити на середній вогонь. Довести до кипіння і варити ще 10 хв
Банку обдати окропом і обсушити. Викласти на дно банки бутон гвоздики, лавровий лист, всипати чорний мелений перець за смаком.
Через 10 хв. кипіння стрілок викласти їх в банку, а сам бульйон перелити окремо, але не виливати.
В бульйон всипати сіль, цукровий пісок і влити оцет. Кип’ятити маринад 10 хв., залити їм часник і закрутити кришкою.
Укутати банку з часником в теплий рушник і дати повністю охолонути.
Приємного апетиту!
Стрілки часнику Стрілки часнику на зиму