Багато хто скептично ставляться до заготівлі часникових стрілок, які зазвичай просто викидають після обрізки. Однак не поспішайте цього робити, стрілки можна замаринувати, і вийде дуже смачна закуска. Вона має насичений часниковий аромат і смак, а її вживання несе користь при захворюваннях крові, серця, ШЛУНКОВО-кишкового тракту і в сезон вірусів.


Інгредієнти: на 0.5 л.

  • Часникові стрілки – 200 гр.
  • Гвоздика – 1 бутон
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Лавровий лист – 1 шт.
  • Вода – 300 мл
  • Цукор-пісок – 1 ч. л.
  • Оцет яблучний 6% – 1 ст. л.

Процес приготування:

Як приготувати стрілки часнику без стерилізації на зиму? Стрілки перебрати і промити. Стрілки повинні бути молоденькими. Порізати їх на шматочки довжиною 4-5 див

Додати нарізані стрілки в каструлю, залити водою і поставити на середній вогонь. Довести до кипіння і варити ще 10 хв

Банку обдати окропом і обсушити. Викласти на дно банки бутон гвоздики, лавровий лист, всипати чорний мелений перець за смаком.

Через 10 хв. кипіння стрілок викласти їх в банку, а сам бульйон перелити окремо, але не виливати.

В бульйон всипати сіль, цукровий пісок і влити оцет. Кип’ятити маринад 10 хв., залити їм часник і закрутити кришкою.

Укутати банку з часником в теплий рушник і дати повністю охолонути.

Приємного апетиту!

Стрілки часнику Стрілки часнику на зиму