Любителям маринованих стрілок часнику пропонуємо ще один варіант їх приготування. Мариновані стрілки по-корейськи – пікантна закуска, яка відмінно підійде для того, щоб урізноманітнити кількість маринадів на святковому столі. Вона має відмінний смак і розлітається зі столу в першу чергу!
Інгредієнти: на 1.5 л.
- Часникові стрілки – 1 кг
- Вода – 1 л
- Часник – 3 зуб.
- Оцет столовий 9% – 1 ст. л.
- Цукор-пісок – 1 ч. л.
- Сіль – 0,5 ч. л.
- Лавровий лист – 2 шт.
- Приправа для корейської моркви – 1 ст. л.
Процес приготування:
Що ж потрібно для приготування стрілок часнику по-корейськи на зиму? Часникові стрілки викладаємо в друшляк і добре промиваємо під прохолодною проточною водою. Залишаємо їх у друшляку, щоб стекла зайва волога.
Далі відокремлюємо бутони від стрілок, вони нам більше не знадобляться, і нарізаємо стрілки невеликими шматочками, довжиною близько 4-5 сантиметрів в довжину.
Трохи обсмажуємо часникові стрілки на попередньо розігрітій сковороді з оливковою олією і викладаємо їх на паперовий рушник, щоб воно ввібрало зайве масло.
В цей час ставимо на вогонь каструлю з водою, доводимо її до кипіння, додаємо сіль і цукор, лавровий лист приправа для корейських салатів.
Все добре перемішуємо, кип’ятимо 1-2 хвилини, в кінці додаємо оцет і знімаємо маринад з вогню.
Стрілки часнику складаємо в попередньо простерилізовані скляні банки, додаємо подрібнений часник і заливаємо гарячим маринадом.
Закручуємо банки прокип’яченими кришками.
Перевертаємо банки догори дном і залишаємо до повного охолодження при кімнатній температурі. Після чого прибираємо загортання в темне прохолодне місце.
Мариновані стрілки часнику на зиму Салати без цибулі на зиму Салати у власному соку на зиму Стрілки часнику на зиму Стрілки часнику по-китайськи