Терті огірки, заготовлені на зиму за цим рецептом, в точності за смаком нагадують бочкові. Такий спосіб допомагає утилізувати занадто великі, непоказні або частково механічно пошкоджені плоди. Такий метод засолювання ще називається «огірки в огірках», оскільки всередину кладуть парочку цілих плодів.


Інгредієнти: на 1 л.

  • Огірки – 1 кг
  • Листя чорної смородини – 1 – 2 шт.
  • Листя малини – 1 – 2 шт.
  • Листя яблуні – 1 – 2 шт.
  • Виноградне листя – 1 – 2 шт.
  • Листя хрону – 1 – 2 шт.
  • Сіль – 1 ст. л.
  • Кріп – 1 пучок
  • Часник – 1 головка

Процес приготування:

Як почати готувати терті огірки на зиму? Всю зелень з листям ретельно вимити.

Розділити на часточки і очистити часник. При бажанні можна додати 10 ягід винограду.

Всі огірки, які необхідно утилізувати, потрібно ретельно вимити. Не знімаючи шкірки, натерти плоди на крупній тертці у велику каструлю.

Натерту огіркову масу зважити. Взяти сіль із пропорції 1 ст. л. солі з гіркою на 1 л протертої маси.

Додати сіль в огірки і дати постояти, щоб виступив сік.

Банку простерилізувати, на дно викласти листя чорної смородини, малини, яблуні. Зверху покласти частину часнику і пару виноградин.

На зелень викласти горизонтально дрібні цілі міцні огірки.

Поверх огірків викласти масу з тертих огірків разом з соком. Добре утрамбувати, щоб усюди потрапив сік.

Накрити шаром цілих огірків.

Покласти поверх огірків кріп, листя хрону, залишки інших листя і зубчики часнику.

Зверху все накрити знову масою з тертих огірків. Ретельно утрамбувати все і зверху налити соку.

Закрити банки капроновими кришками. Зберігати заготовку в холодильнику або льосі.

Пробувати можна через 3-4 тижні. Відкриту банку огірків необхідно з’їсти протягом 2-3 днів, щоб вони не встигли скиснути.

Приємного апетиту!

Салат з огірків з часником на зиму Салат з огірків пальчики оближеш Салат з переросли огірків на зиму Салати без цибулі на зиму Салати на зиму Салати у власному соку на зиму