Приготований за цим рецептом гороховий суп дуже нагадує, його аналог приготований у печі. Він виходить таким же насиченим смаком і дуже наваристим. Це блюдо має тільки один недолік – час, який потрібно витратити на приготування.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Копчені реберця – 400 гр.
- Грудинка копчена – 150 гр.
- Горох – 250 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Картопля – 2 – 3 шт.
- Морква – 1 шт.
- Масло вершкове – 1 ст. л.
- Масло рослинне – 2 – 3 ст. л.
- Зелень – за смаком
- Цукор-пісок – 0,5 – 1 ч. л.
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
- Лавровий лист – 2 шт.
- Приправа (на вибір) – за смаком
- Вода – 2 л
Процес приготування:
Приступимо до приготування горохового супу з копченостями, реберцями і картоплею. У каструлю покладіть копчені реберця, залийте водою і поставте на вогонь. Доведіть бульйон до кипіння, варіть 2 хвилини, потім злийте воду. Знову влийте в каструлю з реберцями свіжу воду, доведіть до кипіння, додайте горох і продовжуйте варити 40-50 хвилин на середньому вогні.
Лук наріжте кубиками і обсмажте на рослинному маслі.
Моркву натріть на крупній тертці. Коли цибуля стане прозорою, додати до нього вершкове масло, морква і цукор, продовжуйте смажити до м’якості моркви.
Дістаньте реберця з бульйону, відокремити м’ясо від кісток і наріжте його. Також наріжте копчену грудинку. М’ясо перекладіть в каструлю.
Очищену картоплю наріжте кубиками і додати в суп. Продовжуйте варити до готовності картоплі.
Потім додайте спеції, сіль і подрібнену зелень. Прикрийте каструлю кришкою і залиште суп гороховий на 15-20 хвилин. Подавайте суп на стіл з часниковими грінками.
Приємного апетиту!
Гороховий суп Гороховий суп з картоплею Гороховий суп з копченостями Гороховий суп з м'ясом Гороховий суп зі свининою Гороховий суп у каструлі