Приготований за цим рецептом гороховий суп дуже нагадує, його аналог приготований у печі. Він виходить таким же насиченим смаком і дуже наваристим. Це блюдо має тільки один недолік – час, який потрібно витратити на приготування.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Копчені реберця – 400 гр.
  • Грудинка копчена – 150 гр.
  • Горох – 250 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Картопля – 2 – 3 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Масло вершкове – 1 ст. л.
  • Масло рослинне – 2 – 3 ст. л.
  • Зелень – за смаком
  • Цукор-пісок – 0,5 – 1 ч. л.
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Лавровий лист – 2 шт.
  • Приправа (на вибір) – за смаком
  • Вода – 2 л

Процес приготування:

Приступимо до приготування горохового супу з копченостями, реберцями і картоплею. У каструлю покладіть копчені реберця, залийте водою і поставте на вогонь. Доведіть бульйон до кипіння, варіть 2 хвилини, потім злийте воду. Знову влийте в каструлю з реберцями свіжу воду, доведіть до кипіння, додайте горох і продовжуйте варити 40-50 хвилин на середньому вогні.

Лук наріжте кубиками і обсмажте на рослинному маслі.

Моркву натріть на крупній тертці. Коли цибуля стане прозорою, додати до нього вершкове масло, морква і цукор, продовжуйте смажити до м’якості моркви.

Дістаньте реберця з бульйону, відокремити м’ясо від кісток і наріжте його. Також наріжте копчену грудинку. М’ясо перекладіть в каструлю.

Очищену картоплю наріжте кубиками і додати в суп. Продовжуйте варити до готовності картоплі.

Потім додайте спеції, сіль і подрібнену зелень. Прикрийте каструлю кришкою і залиште суп гороховий на 15-20 хвилин. Подавайте суп на стіл з часниковими грінками.

Приємного апетиту!

Гороховий суп Гороховий суп з картоплею Гороховий суп з копченостями Гороховий суп з м'ясом Гороховий суп зі свининою Гороховий суп у каструлі