Настійно рекомендую приготувати апетитний ситний суп гороховий з копченою грудинкою. Перше блюдо виходить дуже ароматним і смачним, відмінний варіант для частування на сімейному обіді.
Інгредієнти: на 10 порц.
- Горох – 200 гр.
- Грудинка копчена – 500 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Картопля – 4 шт.
- Масло рослинне – для смаження
- Вода – 3,5 л.
- Сіль – за смаком
- Морква – 1 шт.
- Перець чорний мелений – за смаком
Процес приготування:
Готувати суп гороховий з копченою грудинкою просто! Колотий горох ретельно промийте кілька разів під проточною водою. При бажанні можна горох замочити в розчині з харчовою содою на ніч. Так він швидше приготується.
Копчену грудинку наріжте великими шматками.
М’ясо викладіть в глибоку каструлю з товстим дном. Налийте холодну воду, викладіть горох. Поставте на помірний вогонь і доведіть до кипіння. Після чого зменшіть вогонь і варіть під кришкою приблизно 30-40 хвилин.
Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння, сполосніть в холодній воді і наріжте кубиками. Морква вимийте і очистіть від шкірки, скориставшись овочечисткою, натріть на крупній тертці. Овочі викладіть на добре розігріту сковороду, змащену рослинним маслом. Обсмажте до м’якості.
Копчену грудинку вийміть з бульйону. Картоплю вимийте і очистіть від шкірки овочечисткою. Очищену картоплю наріжте кубиками. Відправте в суп. Доведіть до кипіння. При необхідності посоліть, варіть на повільному вогні 30-40 хвилин.
Остиглу копчену грудинку наріжте кубиками.
А потім відправте в суп, додайте приготовану зажарку і доведіть до кипіння. Накрийте кришкою і залиште на вимкненій конфорці настоюватися протягом 30 хвилин.
Апетитний суп гороховий з копченою грудинкою подавайте на обідній стіл порційно.
Приємного апетиту!
Гороховий суп Гороховий суп з копченостями Гороховий суп з м'ясом