Вашій увазі пропоную чудовий класичний рецепт ароматної харчо, приготованого з баранини з рисом. Перше блюдо виходить з приємною густою консистенцією і чудовим смаком. Відмінний варіант ситного обіду.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Баранина – 700 гр.
  • Рис білий – 100 гр.
  • Сіль – за смаком
  • Цибуля ріпчаста – 2 головки
  • Часник – 5 зуб.
  • Морква – 1 шт.
  • Масло рослинне – 2 ст. л.
  • Помідори свіжі – 2 шт.
  • Болгарський перець солодкий – 2 шт.
  • Паприка мелена – на смак
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Сметана – за смаком
  • Зелень – за смаком
  • Вода – 3 л

Процес приготування:

Рецепт супу харчо класичного з баранини з рисом простий у приготуванні! Баранину промийте. Моркву очистіть від шкірки. Ріпчасту цибулю і часник очистіть від лушпиння. Болгарський перець вимийте і очистіть від перегородок, насіння і серцевини. Помідори вимийте і видаліть плодоніжки. Зелень ретельно промийте і обсушіть. Відміряйте необхідну кількість рису.

Баранину наріжте невеликими шматочками, викладіть в каструлю, залийте холодною водою, поставте на вогонь, доведіть до кипіння, час від часу знімаючи піну, яка утворилася з допомогою шумівки. Зменшіть вогонь і варіть баранину 1 годину. Очищений цибулю і моркву наріжте соломкою. Зелень подрібніть гострим ножем.

добре розігрійте Сковороду на сильному вогні, додайте олію, викладіть нарізану ріпчасту цибулю і моркву обсмажте до розм’якшення, періодично помішуючи. Потім додайте подрібнену зелень. Болгарський перець і помідори наріжте і викладіть до обсмаженою овочам.

До овочів додайте сіль, чорний мелений перець і мелену паприку.

Гарненько перемішайте і тушкуйте на повільному вогні до повного випаровування рідини, що виділилася з овочів.

Відміряну кількість рису гарненько промийте під проточною водою кілька разів, а потім викладіть в м’ясний бульйон, посоліть, доведіть до кипіння, потім зменшіть вогонь і варіть близько 20 хвилин. Додайте приготовану зажарку, перемішайте. Доведіть до кипіння. Після чого вимкніть вогонь і дайте страві настоятися 15 хвилин. Краще всього використовувати кінзу або петрушку.

Надзвичайно апетитний, гарячий суп харчо з баранини з рисом розлийте по тарілках.

Доповніть харчо сметаною і подавайте на стіл порційно.

Приємного апетиту!

Суп харчо Суп харчо класичний Харчо з рисом Харчо з часником