Не так давно довелося спробувати ароматний апетитний харчо з баранини. Тепер хочу поділитися з вами цим чудовим рецептом супу, приготованого в домашніх умовах. Ситний харчо з незвичайним поєднанням інгредієнтів сподобається всім, хто його спробує, я вам гарантую.
Інгредієнти: на 8 порції.
- Баранина – 600 гр.
- Рис білий – 100 гр.
- Волоський горіх – 70 гр.
- Морква – 1 шт.
- Сіль – за смаком
- Цибуля ріпчаста – 2 головки
- Часник – 5 зуб.
- Томатна паста – 1 ст. л.
- Масло рослинне – для смаження
- Болгарський перець солодкий – 2 шт.
- Перець чилі – 1 шт.
- Зелень – за смаком
- Вода – 3 л
Процес приготування:
Готувати суп харчо в домашніх умовах з баранини просто! Баранину ретельно вимийте, наріжте шматочками середнього розміру, викладіть в добре розігріту глибоку сковороду з товстим дном, змащену рослинним маслом. Обсмажте м’ясо до рівномірної золотистої скоринки.
Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння, сполосніть і наріжте дрібним кубиком. Моркву очистіть від шкірки овочечисткою і наріжте дрібним кубиком. Болгарський перець вимийте, очистіть від насіння і серцевини, наріжте кубиками.
В сковороду до м’яса викладіть нарізану ріпчасту цибулю і моркву обсмажте до розм’якшення, періодично помішуючи. Потім додайте нарізаний болгарський перець і обсмажте ще кілька хвилин.
Приготовану засмажку викладіть в глибоку каструлю. Залийте попередньо підготовленим окропом, поставте на помірний вогонь і доведіть до кипіння, періодично знімаючи піну, яка утворилася з допомогою шумівки. Після чого зменшіть вогонь і готуйте приблизно 30 хвилин.
Необхідну кількість рису гарненько промийте кілька разів, а потім викладіть в м’ясний бульйон, посоліть, доведіть до кипіння. Додайте томатну пасту, а потім зменшіть вогонь і варіть близько 20 хвилин. Волоські горіхи ретельно переберіть, щоб не потрапила шкаралупа, подрібніть і додайте в каструлю.
Після чого вимкніть вогонь і дайте страві настоятися 15 хвилин. Гіркий перець і зелень промийте у воді, а потім подрібніть гострим ножем. Гарячий ароматний суп харчо з баранини прикрасьте гірким перцем і подрібненою зеленню і подавайте на стіл порційно.
Приємного апетиту!
Харчо з баранини Харчо з баранини по-грузинськи Харчо з волоськими горіхами Харчо з томатною пастою Харчо по-грузинськи з волоськими горіхами