Не так давно довелося спробувати ароматний апетитний харчо з баранини. Тепер хочу поділитися з вами цим чудовим рецептом супу, приготованого в домашніх умовах. Ситний харчо з незвичайним поєднанням інгредієнтів сподобається всім, хто його спробує, я вам гарантую.


Інгредієнти: на 8 порції.

  • Баранина – 600 гр.
  • Рис білий – 100 гр.
  • Волоський горіх – 70 гр.
  • Морква – 1 шт.
  • Сіль – за смаком
  • Цибуля ріпчаста – 2 головки
  • Часник – 5 зуб.
  • Томатна паста – 1 ст. л.
  • Масло рослинне – для смаження
  • Болгарський перець солодкий – 2 шт.
  • Перець чилі – 1 шт.
  • Зелень – за смаком
  • Вода – 3 л

Процес приготування:

Готувати суп харчо в домашніх умовах з баранини просто! Баранину ретельно вимийте, наріжте шматочками середнього розміру, викладіть в добре розігріту глибоку сковороду з товстим дном, змащену рослинним маслом. Обсмажте м’ясо до рівномірної золотистої скоринки.

Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння, сполосніть і наріжте дрібним кубиком. Моркву очистіть від шкірки овочечисткою і наріжте дрібним кубиком. Болгарський перець вимийте, очистіть від насіння і серцевини, наріжте кубиками.

В сковороду до м’яса викладіть нарізану ріпчасту цибулю і моркву обсмажте до розм’якшення, періодично помішуючи. Потім додайте нарізаний болгарський перець і обсмажте ще кілька хвилин.

Приготовану засмажку викладіть в глибоку каструлю. Залийте попередньо підготовленим окропом, поставте на помірний вогонь і доведіть до кипіння, періодично знімаючи піну, яка утворилася з допомогою шумівки. Після чого зменшіть вогонь і готуйте приблизно 30 хвилин.

Необхідну кількість рису гарненько промийте кілька разів, а потім викладіть в м’ясний бульйон, посоліть, доведіть до кипіння. Додайте томатну пасту, а потім зменшіть вогонь і варіть близько 20 хвилин. Волоські горіхи ретельно переберіть, щоб не потрапила шкаралупа, подрібніть і додайте в каструлю.

Після чого вимкніть вогонь і дайте страві настоятися 15 хвилин. Гіркий перець і зелень промийте у воді, а потім подрібніть гострим ножем. Гарячий ароматний суп харчо з баранини прикрасьте гірким перцем і подрібненою зеленню і подавайте на стіл порційно.

Приємного апетиту!

Харчо з баранини Харчо з баранини по-грузинськи Харчо з волоськими горіхами Харчо з томатною пастою Харчо по-грузинськи з волоськими горіхами