Суп харчо з фрикадельками – дуже ситне і смачне блюдо. Смачний і апетитний він сподобається всім домочадцям. А пряні спеції додадуть йому особливі нотки. Просто смакота!
Інгредієнти: на 8 порції.
- Яловичий фарш – 600 гр.
- Яйце – 1 шт.
- Рис білий – 0,5 склянки
- Волоський горіх – 100 гр.
- Томатна паста – 2 ст. л.
- Цибуля ріпчаста – 2 шт.
- Приправа Хмелі-Сунелі – 1 ч. л.
- Кумин – 0.5 ч. л.
- Часник – 3 зуб.
- Коріандр мелений – 0.5 ч. л.
- Кінза – 1 пучок
- Петрушка – 0.5 ч. л.
- Кріп – 0.5 пучків
- Сіль – за смаком
- Сухарі панірувальні – 1 ст. л.
- Вода – 2,5 л
- Перець червоний мелений – за смаком
Процес приготування:
Почнемо готувати суп харчо з фрикадельками. Ставимо воду на вогонь і доводимо до кипіння. Рис промиваємо в друшляку під проточною водою і даємо їй стекти. Відправляємо рис у киплячу воду і варимо його приблизно 10 хв.
Цибулю очищаємо від лушпиння. Одну цибулину натираємо на тертці, а другу дрібно нарізаємо ножем.
Розігріваємо сковороду з олією і обсмажуємо цибулину 5-7. хв. на помірному вогні. Потім додаємо до нього спеції: коріандр, червоний мелений перець, кумін і томатну пасту. Розмішуємо і смажимо ще 3 хв
Зелень (кінза, кріп, петрушка_ промиваємо і дрібно кришимо ножем).
Часник чистимо від луски і пропускаємо через прес.
Волоські горіхи подрібнюємо за допомогою блендера
яловичий фарш додаємо яйце, перетертий цибулю, панірувальні сухарі, половину зелені і щіпку солі. Розмішуємо і формуємо фрикадельки.
Відправляємо фрикадельки в суп і варимо ще 10 хв.
Тепер вводимо інші продукти, цибулю томатної пасти, зелень, часник, подрібнені волоські горіхи, хмелі-сунелі. Солимо за смаком і варимо суп ще 10 хв.
Приємного апетиту!
Суп харчо Харчо з волоськими горіхами Харчо з рисом Харчо з рисом і томатною пастою Харчо з часником Харчо з яловичини з рисом і томатною пастою Харчо по-грузинськи