Суп харчо з фрикадельками – дуже ситне і смачне блюдо. Смачний і апетитний він сподобається всім домочадцям. А пряні спеції додадуть йому особливі нотки. Просто смакота!


Інгредієнти: на 8 порції.

  • Яловичий фарш – 600 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • Рис білий – 0,5 склянки
  • Волоський горіх – 100 гр.
  • Томатна паста – 2 ст. л.
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Приправа Хмелі-Сунелі – 1 ч. л.
  • Кумин – 0.5 ч. л.
  • Часник – 3 зуб.
  • Коріандр мелений – 0.5 ч. л.
  • Кінза – 1 пучок
  • Петрушка – 0.5 ч. л.
  • Кріп – 0.5 пучків
  • Сіль – за смаком
  • Сухарі панірувальні – 1 ст. л.
  • Вода – 2,5 л
  • Перець червоний мелений – за смаком

Процес приготування:

Почнемо готувати суп харчо з фрикадельками. Ставимо воду на вогонь і доводимо до кипіння. Рис промиваємо в друшляку під проточною водою і даємо їй стекти. Відправляємо рис у киплячу воду і варимо його приблизно 10 хв.

Цибулю очищаємо від лушпиння. Одну цибулину натираємо на тертці, а другу дрібно нарізаємо ножем.

Розігріваємо сковороду з олією і обсмажуємо цибулину 5-7. хв. на помірному вогні. Потім додаємо до нього спеції: коріандр, червоний мелений перець, кумін і томатну пасту. Розмішуємо і смажимо ще 3 хв

Зелень (кінза, кріп, петрушка_ промиваємо і дрібно кришимо ножем).

Часник чистимо від луски і пропускаємо через прес.

Волоські горіхи подрібнюємо за допомогою блендера

яловичий фарш додаємо яйце, перетертий цибулю, панірувальні сухарі, половину зелені і щіпку солі. Розмішуємо і формуємо фрикадельки.

Відправляємо фрикадельки в суп і варимо ще 10 хв.

Тепер вводимо інші продукти, цибулю томатної пасти, зелень, часник, подрібнені волоські горіхи, хмелі-сунелі. Солимо за смаком і варимо суп ще 10 хв.

Приємного апетиту!

Суп харчо Харчо з волоськими горіхами Харчо з рисом Харчо з рисом і томатною пастою Харчо з часником Харчо з яловичини з рисом і томатною пастою Харчо по-грузинськи