Суп харчо з рисом – це дуже смачне і ситне блюдо грузинської кухні. Приготоване з шматочками яловичини, волоським горіхом, хмелі-сунелі і аджикою, суп виходить неймовірно наваристим, пряним і апетитним! Краща страва для сімейного обіду!
Інгредієнти: на 4 порції.
- Вода – 1 л
- Яловичина – 400 гр.
- Рис круглозерний – 100 гр.
- Ткемалі – 120 гр.
- Волоський горіх – 100 гр.
- Часник – 3 зуб.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Аджика – 1 ч. л.
- Масло рослинне – 1 ст. л.
- Приправа Хмелі-Сунелі – 1 ч. л.
- Сіль – за смаком
Процес приготування:
Готувати суп харчо з рисом у домашніх умовах легко! Яловичину промиваємо, очищаємо від білої плівки і прожилок і нарізаємо невеликими шматочками.
Перекладаємо в каструлю, заливаємо водою, солимо. Ставимо каструлю на плиту і варимо до повної готовності м’яса близько 60 хв.
В цей час промиваємо рис. Додаємо в каструлю і варимо 7-10 хв
Часник очищаємо і дрібно ріжемо ножем.
Цибулю також чистимо від луски і ріжемо невеликими кубиками. Пасеруємо цибулю до золотистого кольору на рослинній олії.
Грецькій горіх дрібно кришимо.
Додаємо в суп волоський горіх, часник, цибуля, соус ткемалі, аджику, хмелі-сунелі, розмішуємо і варимо 5-7 хв
Приємного апетиту!
Харчо з волоськими горіхами Харчо з рисом Харчо з ткемалі Харчо з часником Харчо по-грузинськи з волоськими горіхами Харчо по-грузинськи з яловичини з рисом