Харчо зазвичай подають в ресторанах грузинської кухні. Такий яскравий і наваристий суп можна приготувати в домашніх умовах зі свинини або іншого м’яса, яке є в холодильнику. Обов’язковими інгредієнтами для харчо є хмелі-сунелі, кінза часник.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Свинина – 0,5 кг
- Вода – 2 л
- Цибуля ріпчаста – 1 – 2 головки
- Рис білий – 120 гр.
- Коріандр – 0,5 ч. л.
- Лавровий лист – 3 шт.
- Олія соняшникова – 3 – 4 ст. л.
- Перець чорний горошок – 8 – 10 шт.
- Перець червоний мелений – 0,5 ч. л.
- Волоський горіх – 70 гр.
- Сіль – за смаком
- Кінза – 1 пучок
- Часник сушений – 1 ст. л.
- Кориця – 1 щіпка
- Приправа Хмелі-Сунелі – 2 ч. л.
- Борошно пшеничне – 1 ст. л.
- Томатна паста – 3 – 4 ст. л.
Процес приготування:
Готувати суп харчо з свинини в домашніх умовах просто! Свинину помийте і наріжте невеликими шматочками. Опустіть м’ясо в холодну воду і варіть до готовності.
Рис промийте. Коли м’ясо буде готове, додайте в бульйон рис і сіль за смаком. Засічіть час.
Ріпчасту цибулю про чистіть від лушпиння і наріжте. Перець горошком подрібніть в ступці разом з волоськими горіхами.
На розігріту сковороду влийте рослинне масло, обсмажте на ньому цибулю до золотистого кольору, потім всипте борошно, перемішайте і тушкуйте 2-3 хвилини. Далі додайте волоські горіхи, перець, коріандр, лавровий лист, обсмажте вміст сковороди пару хвилин і перекладіть в бульйон.
Через 20 хвилин від початку варіння рису додайте в суп харчо томатну пасту, рубану зелень, хмелі-сунелі, корицю і червоний перець. Варіть 5-7 хвилин. Потім зніміть суп з вогню, додати сушений часник і кинзу, прикрийте кришкою і через 15 хвилин можна подавати суп на стіл.
Приємного апетиту!
Суп харчо Харчо з волоськими горіхами Харчо з рисом Харчо з рисом і томатною пастою Харчо з свинини з рисом Харчо з томатною пастою Харчо з часником