Суп харчо можна назвати візитною карткою Грузії. Він повинен бути не стільки гострим, скільки пряним і ароматним. За класикою суп готується з яловичини, рису і овочів.
Інгредієнти: на 7 порц.
- Вода – 2 л
- Яловичина – 400 гр.
- Рис білий – 100 гр.
- Ткемалі – 120 мл
- Волоський горіх – 100 гр.
- Часник – 3 зуб.
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Аджика – 1 ч. л.
- Масло рослинне – 1 ст. л.
- Приправа Хмелі-Сунелі – 1 ч. л.
- Кінза – 20 гр.
- Сіль – за смаком
Процес приготування:
Як приготувати суп харчо з яловичини з рисом класичний? Суп харчо з яловичини з рисом класичний Яловичину помийте і наріжте невеликими шматочками. У каструлю покладіть м’ясо і цілу цибулину, влийте воду, додайте сіль і перець, поставте варитися. Готуйте бульйон близько години, періодично знімайте з поверхні піну.
Рис добре промити холодною водою.
Волоські горіхи дрібно порубаєте ножем. Часник очистіть і подрібніть. Кінзу помийте і дрібно наріжте.
Коли м’ясо буде готове, додайте в каструлю рис і варіть 7-10 хвилин. Потім додайте ткемалі, горіхи, хмелі-сунелі, чорний перець, аджику, часник і сіль за смаком, доведіть до кипіння, варіть 15-20 хвилин. В кінці додайте зелень.
Зніміть каструлю з вогню і дайте супу настоятися під кришкою 15 хвилин, потім подавайте на стіл.
Приємного апетиту!
Харчо з волоськими горіхами Харчо з рисом Харчо з ткемалі Харчо з часником Харчо з яловичини