Суп харчо можна назвати візитною карткою Грузії. Він повинен бути не стільки гострим, скільки пряним і ароматним. За класикою суп готується з яловичини, рису і овочів.


Інгредієнти: на 7 порц.

  • Вода – 2 л
  • Яловичина – 400 гр.
  • Рис білий – 100 гр.
  • Ткемалі – 120 мл
  • Волоський горіх – 100 гр.
  • Часник – 3 зуб.
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Аджика – 1 ч. л.
  • Масло рослинне – 1 ст. л.
  • Приправа Хмелі-Сунелі – 1 ч. л.
  • Кінза – 20 гр.
  • Сіль – за смаком

Процес приготування:

Як приготувати суп харчо з яловичини з рисом класичний? Суп харчо з яловичини з рисом класичний Яловичину помийте і наріжте невеликими шматочками. У каструлю покладіть м’ясо і цілу цибулину, влийте воду, додайте сіль і перець, поставте варитися. Готуйте бульйон близько години, періодично знімайте з поверхні піну.

Рис добре промити холодною водою.

Волоські горіхи дрібно порубаєте ножем. Часник очистіть і подрібніть. Кінзу помийте і дрібно наріжте.

Коли м’ясо буде готове, додайте в каструлю рис і варіть 7-10 хвилин. Потім додайте ткемалі, горіхи, хмелі-сунелі, чорний перець, аджику, часник і сіль за смаком, доведіть до кипіння, варіть 15-20 хвилин. В кінці додайте зелень.

Зніміть каструлю з вогню і дайте супу настоятися під кришкою 15 хвилин, потім подавайте на стіл.

Приємного апетиту!

Харчо з волоськими горіхами Харчо з рисом Харчо з ткемалі Харчо з часником Харчо з яловичини