Суп із заморожених білих грибів смачний і виглядає дуже апетитно! Готувати суп із заморожених грибів значно швидше, ніж возитися з сушеними, або взагалі сирими. Виходить грибний суп ароматний і наваристий.
Інгредієнти: на 5 порц.
- Білі гриби заморожені – 200 гр.
- Сіль – 0.5 ч. л.
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Вода – 1,5 л
- Морква – 1 шт.
- Картопля – 1 шт.
- Масло вершкове – 20 гр.
Процес приготування:
Як приготувати суп із заморожених білих грибів? Заморожені гриби промийте під проточною водою. Заздалегідь розморожувати їх немає необхідності, вони і так швидко стають м’якими.
При необхідності, розріжте великі шматки на частини.
У киплячу воду перекладіть гриби відваріть 20 хвилин на малому вогні, прибираючи пінку, в середині готування всипте сіль.
Тим часом очистіть моркву і цибулю і сполосніть під водою.
овочі Подрібніть малими шматочками.
На прогріту сковороду покладіть масло, і як тільки воно розтане, додайте цибулю з морквою.
Обсмажуйте овочі на слабкому вогні до золотистого кольору.
Гриби вийміть з каструлі шумівкою в миску і залиште на пару хвилин трохи охолонути.
Подрібніть їх пластинами.
Відправте гриби овочів на сковороду і обсмажте 5 хвилин, помішуючи всі інгредієнти.
Бульйон, в якому варилися гриби, поставте на середній вогонь, закиньте подрібнений кубиками (або брусками) картоплю і через 5 хвилин від закипання викладіть грибну піджарку.
Варіть суп 10 хвилин на малому вогні, спробуйте його на сіль і відрегулюйте на ваш смак. Слід пам’ятати, що у гарячому блюді сіль відчувається трохи менше, ніж у настоявшемся супі.
Залиште ароматне перша страва на 5 хвилин постояти під кришкою і розливайте його по тарілках. Можна заправити суп сметаною або присипати зеленню.
Приємного апетиту!
Грибний суп Як готувати білі гриби - рецепти