Суп з лисичками і фрикадельками простий у приготуванні і сподобається більшості домочадців! Для супу з фрикадельками з основних складових знадобиться фарш, лисички, зелений горошок і плавлені сирки. Горошок і моркву подарують супу яскравий зовнішній вигляд, з фаршу приготуємо ситні фрикадельки, лисички відповідають за аромат, а сирки допоможуть добитися шовковистою консистенції.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Фарш м’ясний – 400 гр.
- Лисички свіжі – 200 гр.
- Горох – 1 склянка
- Морква – 1 шт.
- Сир плавлений – 2 шт.
- Зелень – за смаком
- Масло – 1,5 ст. л.
- Картопля – 4 шт.
- Масло рослинне – 1,5 ст. л.
- Перець чорний мелений – за смаком
- Сіль – за смаком
- Кріп – за смаком
- Петрушка – за смаком
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Сметана – 2 – 4 ст. л.
- Вода – 2 л
Процес приготування:
Почнемо готувати суп з лисичками і фрикадельками. Ріпчасту цибулю почистити, половину цибулини нарізати дрібними кубиками.
Змішати фарш, розморожену зелень і цибулю. Посолити і поперчити, перемішати.
Картоплю почистити, помити і порізати кубиками.
Поставити нарізану картоплю варитися.
З фаршу сформувати фрикадельки.
Коли закипить вода з картоплею, покласти в суп свіжий горошок і фрикадельки.
Моркву почистити і порізати кружальцями.
Нарізати кубиками другу половину цибулі.
Розтопити в сковороді вершкове масло, додати рослинне. Пасерувати цибулю і моркву 5 хв.
Лисички попередньо почистити, відварити у підсоленій воді і порізати. Додати лисички до цибулі з морквою через 5 хв. після початку смаження. Готувати ще 4 хв. на вогні нижче середнього. Додати вміст сковороди в суп.
Плавлені сирки порізати невеликими шматочками.
Свіжу зелень добре промити, обсушити і дрібно нашаткувати.
Додати в суп шматочки сирків, зелень. Посолити, поперчити і перемішати. Варити ще 5 хв, помішуючи.
Вимкнути грибний суп з фрикадельками, розлити по порційних тарілках. Додати сметану і розмішати.
Приємного апетиту!
Гороховий суп Гороховий суп з картоплею Гороховий суп у каструлі Грибний суп з лисичок Як готувати лисички - рецепти